Schakelaar nodig? Dit zijn de beste merken schakelmaterialen

  • Home
  • Nieuws
  • Schakelaar nodig? Dit zijn de beste merken schakelmaterialen

Schakelaars zijn onmisbaar in ieder huis of bedrijfsruimte. Je hebt ze nodig om elektrische stroom door te laten. De schakelaar dient dan als een soort poort tussen materialen en kabels om deze stroom door te laten. De bekendste schakelaar is een lichtschakelaar, maar welke soorten schakelmaterialen zijn er nog meer en wat zijn de beste merken? Dat lichten we voor je toe in dit artikel.

Wat is een schakelaar?

Een schakelaar is een poort die ervoor zorgt dat elektriciteit wordt onderbroken of verbonden. Vaak gebruikt men het voor het aan- of uitzetten van verlichting. Ook dienen schakelaars voor het aan- en uitzetten van bepaalde apparaten. Een schakelaar in je woning of bedrijfsruimte is dus onmisbaar. Door het kiezen van de juiste schakelaar, geef je een ruimte een finishing touch.

Verschillende soorten schakelaars

Er zijn heel wat verschillende soorten schakelaars en schakelmaterialen en van verschillende soorten merken. Zo zijn er enkelpotige schakelaars, dubbelpotige schakelaars, serie- en wisselschakelaars, kruisschakelaars, rolluikschakelaars, dimmers, tijdschakelaars en detectoren. Daarnaast zijn schakelaars er in verschillende kleuren en stijlen, zodat je het aanpast op het interieur van je woning of bedrijfsruimte.

JUNG schakelmateriaal

JUNG is een merk dat verschillende basiselementen en schakelmaterialen heeft. Het merk JUNG  is opgericht door Albrecht Jung en gevestigd in het Duitse Schalksmühle. JUNG schakelmateriaal biedt dimmers, schakelaars, timers en datacontactdozen en deze zijn per soort af te dekken met een bedieningselement, frontplaat en afdekraam naar keuze. Zo kies je het juiste schakelmateriaal wat bij jouw huis of bedrijfsruimte past.

Busch Jaeger schakelmateriaal

Het schakelmateriaal van Busch Jaeger is al heel wat jaren marktleider van schakelmaterialen en installatietechniek. Busch Jaeger schakelmateriaal heeft dan ook een ruimt aanbod aan verschillende designs en functionaliteiten. Zo kies je uit verschillende basiselementen, zoals een Busch Jaeger dimmer, jaloezieschakelaar of bewegingssensor. Daarnaast kies je voor verschillende kleuren, zodat het design altijd goed past bij de omgeving.

Gira schakelmateriaal

Gira heeft diverse onderdelen en breidt hun assortiment steeds meer uit. Zo heeft Gira een divers assortiment aan schakelprogramma’s. Alle schakelmaterialen zijn veilig en gebruiksvriendelijk, waardoor topkwaliteit wordt gegarandeerd. Je combineert de basiselementen met een bedieningselement en een afdekraam wat goed past bij de omgeving.  

Hager Berker schakelmateriaal

De schakelmaterialen van Hager Berker zijn kwalitatief erg goed. Je stelt zelf een set van een basiselement, afdekraam en bedieningselement samen. Zo weet je zeker dat deze goed bij het interieur past. Hager Berker heeft zowel moderne als klassieke design, dus voor ieder wat wils. De montage van de schakelmaterialen van Hager Berker zijn gemakkelijk te installeren en erg gebruiksvriendelijk

Wat voor schakelmateriaal je ook nodig hebt, als je kiest voor één van deze merken zit je gegarandeerd goed.