Posters als betaalbare kunst: haal een galeriestijl in huis

  • Home
  • Interieur
  • Posters als betaalbare kunst: haal een galeriestijl in huis

Kunstwerken zijn er in alle soorten en maten, maar niet iedereen maakt een groot budget vrij om dit in huis te halen. Gelukkig zijn er betaalbare alternatieven, zoals posters. Posters kunnen niet alleen jouw huis meer sfeer geven, maar je kunt hiermee ook een galeriestijl in huis halen. In dit artikel bespreken we de voordelen van het gebruik van posters als kunst en geven we tips om een galeriestijl in jouw huis te halen!

Betaalbare kunst

Kunstwerken of originele schilderijen kunnen aardig in de kosten oplopen, een poster maken is een betaalbaar alternatief. Door posters in huis te gebruiken kun je genieten van mooie kunstwerken, zonder je bankrekening te plunderen. Daarnaast heb je zelf de vrijheid wat voor poster je wilt maken, je bent dus niet afhankelijk van het bestaande aanbod!

Een galeriestijl in huis

Doordat het gebruik van posters een hele betaalbare methode is om kunst in huis te halen, kun je makkelijk een galeriestijl in huis creëren. Dit is een verzameling van kunstwerken die je als centraal punt gebruikt aan de wand om de ruimte een bepaalde emotie en sfeer mee te geven. Bij het creëren van een galeriestijl is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je wand en de grootte en stijl van de posters. Door posters van verschillende maten en stijlen te combineren, kun je een speelse en interessante wand maken.

Tips bij het gebruik van posters voor een galeriestijl

  • Kies posters die passen bij je interieur

Bij het kiezen van posters is het belangrijk om rekening te houden met de kleuren en de stijl van je huidige interieur. Kies posters die hierbij passen voor een samenhangende uitstraling.

  • Varieer in verschillende groottes en stijlen 

Door verschillende maten en stijlen te combineren kun je een dynamische en speelse wand maken. Hierdoor verveelt de wand minder snel en gaat de aandacht niet snel verloren.

  • Mix verschillende soorten posters 

Je kunt verschillende soorten kunstwerken aan de muur hangen, maar je kunt het ook mixen met foto’s of andere wanddecoratie die je al in huis hebt.

  • Maak gebruik van lijsten 

Wellicht voor de hand liggend, maar probeer je posters in lijsten te plaatsen. Dit geeft een professionelere uitstraling en daarnaast kan je ook nog eens gebruik maken van verschillende lijsten om het speels te houden. Kies lijsten die passen bij de poster en de rest van je interieur.

  • Speel met de compositie. 

Niet alles hoeft strak naast elkaar te hangen, zoals in een museum. Probeer je posters op verschillende hoogtes en plekken te hangen. Het is aan te raden om bij een grote verzameling een opstelling te maken voordat je ze aan de muur hangt!