​​Maak je eigen sportsbar in huis met deze tip

  • Home
  • Interieur
  • ​​Maak je eigen sportsbar in huis met deze tip

Heb je een kamer over of genoeg ruimte in de tuin? Kijk eens naar het bouwen van je eigen sportbar. Nodig vrienden uit om samen naar sportwedstrijden te kijken en tactieken uit te wisselen over wedden op sport. Dit zijn onze tips voor het bouwen van een sportsbar.

Bouw je eigen bar

Voordat je gaat beginnen met bouwen is het handig om het ontwerp op papier te zetten. Als je dit zelf niet kan probeer dan iemand te vinden die je daarmee kan helpen. Gaan bouwen zonder plan is altijd een slecht idee.

Hoe bouw je een eigen bar? Het ligt er helemaal aan hoe professioneel je het wil. Begin met het gewenste materiaal kiezen. Bars worden vooral van hout gemaakt maar ga je voor steigerhout, pallet hout of juist hardhout? De keuze hangt af van je budget, de gewenste duurzaamheid en natuurlijk de look die je wil.

Als je de bouwtekeningen en alle benodigde spullen hebt, kan je de planken op maat laten zagen. Vervolgens begin je met de achterkant van de bar en werk je verder via de zijkanten. Het blad en de boorden van de bar komen als laatst.

Nadat je het frame hebt gebouwd is het tijd voor de afwerking. Voeg leuke verlichting toe, verf het hout en sluit de koelkasten aan. Een echte sportsbar heeft ook leuke accessoires zoals kentekenplaten en oude bierviltjes.

De beste tv voor sport kijken

Een essentieel onderdeel is een goede tv om sport te kunnen kijken. Veel sportwedstrijden worden in 4K kwaliteit uitgezonden. Het beste is om een tv te kopen met minimaal 4K kwaliteit. De hoge kwaliteit zorgt ervoor dat je geen enkel moment mist op tv. Vooral foto finishes of doelpunten kunnen soms lastig te zien zijn.

Een tv met 100 Hertz of meer is perfect voor de snelle sporten. Het aantal Hertz geeft aan hoe vaak het beeld ‘ververst’ wordt. Hoe sneller dit gebeurt, hoe scherper het beeld en hoe beter je de sport kan volgen. Mis geen fractie van een seconden met een tv van 100 Hz of meer.

Belangrijke tv-eigenschappen

De resolutie is ook erg belangrijk. We zeggen het al eerder. Je moet minimaal 4K hebben voor de beste kwaliteit. Hoe hoger de resolutie, hoe meer pixels het scherm heeft. Met meer pixels zijn de details beter te onderscheiden op het scherm. Een 4K tv heeft 3840 x 2160 pixels.

Dan komen we aan bij het soort beeldscherm. Je wilt dat de kleurkwaliteit en helderheid bijdragen aan een perfecte kijkbeleving. De beste beeldschermen zijn QLED, OLED en LED. QLED heeft vrijwel de beste helderheid en anti-reflectie. Wel is het hierdoor vaak een dure tv. OLED en LED zijn ook prima opties. Donkere en lichte delen worden goed weergegeven door dat de lichtintensiteit per pixel wordt geregeld.

Sport kijken doe je tegenwoordig vaak via een app op de tv. De tv moet dus geschikt zijn om deze apps te kunnen draaien. Dit is ook gelijk handig bij het kijken van films en series zodat je optimaal gebruik kan maken van je tv.