Wat zijn de leukste woontrends in 2022?

  • Home
  • Wonen
  • Wat zijn de leukste woontrends in 2022?
woontrends 2022

Wat zijn de nieuwste en grootste trends in de wereld van het wonen in 2022? Hoewel niemand het met zekerheid kan zeggen, zijn er een paar voorspellingen die waarschijnlijk lijken. Van het omarmen van een milieuvriendelijke levensstijl tot een meer nomadische levensstijl, lees verder om meer te weten te komen over enkele van de populairste trends in wonen voor de komende jaren!

Toptrends in woningontwerp voor 2022

Als je erover denkt om je huis binnenkort een make-over te geven, vraag je je misschien af wat de toptrends in woninginrichting voor 2022 zijn. Terwijl sommige ontwerptrends snel komen en gaan, slagen andere erin de tand des tijds te doorstaan. Hier zijn enkele van de populairste woontrends tot nu toe voor 2022.

Minimalisme: Minimalistisch design draait om eenvoud, functie en strakke lijnen. Deze trend heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen, en er zijn geen tekenen van vertraging. Als je op zoek bent naar een modernere en stijlvollere ruimte, is minimalisme zeker het overwegen waard.

Natuurlijke materialen: Steeds meer mensen zijn op zoek naar natuurlijke materialen in hun huis. Hout, steen en planten zijn slechts enkele van de elementen die een vleugje natuur in je ruimte kunnen brengen. Het gebruik van natuurlijke materialen kan helpen om een meer ontspannende en vredige omgeving te creëren.

Biofiel ontwerp: Biophilic design gaat over het verbinden van mensen met de natuur. Deze trend richt zich op het opnemen van elementen uit de natuur in huis, zoals planten, waterpartijen en natuurlijk licht. Van biofiele ontwerpen is aangetoond dat ze vele voordelen hebben, waaronder het verminderen van stressniveaus en het verbeteren van de geestelijke gezondheid.

Dit zijn slechts enkele van de toptrends in woningontwerp voor 2022. Als je je ruimte wilt vernieuwen, houd dan zeker rekening met deze trends.

Kleurentrends die je kunt verwachten in 2023

Hoewel het moeilijk kan zijn om de toekomst te voorspellen, zijn er een paar kleuren die volgens deskundigen groot zullen zijn in 2023. Ten eerste zullen groentinten naar verwachting populair zijn, omdat meer mensen naar de natuur kijken voor inspiratie. Denk aan diepe smaragden en rijke bosgroenen. Een andere kleur die naar verwachting een comeback zal maken is roze. We hebben de laatste jaren een stijging van de populariteit van deze tint gezien, en het lijkt er niet op dat hij afneemt. Van zachte blush tinten tot levendige fuchsia’s, er is een roze tint voor elke smaak. Ten slotte zullen metallic kleuren naar verwachting ook in 2023 on-trend zijn.

Of het nu gaat om glanzend goud of glinsterend zilver, deze kleuren geven elke ruimte een vleugje luxe. Dus wat je stijl ook is, er is zeker een trend waar je in 2023 van zult houden.

Meubels die op dit moment populair zijn

Op dit moment zijn er een paar meubeltrends die populair zijn onder huiseigenaren. Een daarvan is het gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout en steen. Deze trend wordt deels gedreven door een verlangen naar meubels die milieuvriendelijker en duurzamer zijn. Een andere populaire trend zijn meubels die ook als opslag dienen. Dit kan van alles zijn, van een salontafel met ingebouwde laden tot een bedframe met planken voor extra dekens en kussens. Dit soort meubels is ideaal voor kleine huizen of appartementen, waar de ruimte beperkt is. Ten slotte zijn kleurrijke en opvallende meubels op dit moment ook in trek. Dit kan alles omvatten van fel gestoffeerde banken tot tapijten met een gedurfd patroon. 

Wat je persoonlijke stijl ook is, er is zeker een trend die je aanspreekt.

Nieuwe trends in keukenontwerp die we moeten kennen in 2022

Van de keuken wordt vaak gezegd dat het het hart van het huis is, en als zodanig ontwikkelt het ontwerp zich voortdurend om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen. Als je in 2022 een keukenrenovatie plant, zijn er een paar trends waar je rekening mee moet houden. Een populaire trend is het installeren van “slimme” apparaten die via stem of smartphone bediend kunnen worden. Dit maakt koken niet alleen gemakkelijker, maar het kan je ook helpen energie te besparen. Een andere trend is het verwerken van duurzamere materialen in de keuken, zoals bamboe en gerecycled glas. En tot slot kiezen veel huiseigenaren voor kleinere, efficiëntere apparaten om ruimte te besparen in hun keuken.

Welke trends je ook volgt, onthoud dat het belangrijkste is om een keuken te creëren die werkt voor jou en je gezin.

Ons huis in 2022 energiezuiniger maken

De noodzaak om onze huizen energiezuiniger te maken is nog nooit zo groot geweest. Stijgende energiekosten en de dreigende klimaatverandering hebben duidelijk gemaakt dat we het ons niet langer kunnen veroorloven om energie te verspillen. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die we allemaal kunnen nemen om onze huizen energiezuiniger te maken in 2022:

  • Energie-efficiënte apparaten installeren: Dit is een van de gemakkelijkste manieren om het energieverbruik in je huis te verminderen. Energiezuinige koelkasten, wasmachines en vaatwassers kunnen allemaal helpen om geld te besparen op je energierekening;
  • Vervang oude ramen: tochtige ramen zijn een van de grootste bronnen van energieverspilling in huis. Het vervangen van oude ramen door energiezuinige modellen kan helpen om je verwarmings- en koelingskosten aanzienlijk te verlagen;
  • Verbeter je isolatie: Als je huis slecht geïsoleerd is, zal er in de winter warmte ontsnappen en in de zomer koele lucht naar binnen sijpelen. Dit belast je verwarmings- en koelsysteem en drijft je energierekening op. Het verbeteren van je isolatie maakt je huis comfortabeler en helpt je geld te besparen op de energiekosten.

Door deze eenvoudige stappen te nemen, kunnen we allemaal een rol spelen bij het energiezuiniger maken van onze huizen. Samen kunnen we een verschil maken. Dus daar heb je het – de beste woontrends in 2022. We hopen dat deze blog heeft geholpen om je wat inzicht te geven in wat zeker een populair jaar wordt voor woninginrichting en -design. Houd een oogje in het zeil voor deze trends als ze beginnen te ontstaan, en vergeet niet om ons te laten weten welke je favorieten zijn!