De leukste Portugese tegels voor in de keuken

  • Home
  • DIY
  • De leukste Portugese tegels voor in de keuken
portugese tegels

Als je op zoek bent naar een vleugje Portugal in je keuken, zoek dan niet verder dan de traditionele tegels van dat land. Deze handgeschilderde schoonheden zijn er in allerlei kleuren en stijlen, waardoor ze perfect zijn voor elke ruimte. Dus als je erover denkt je keuken een make-over te geven, bekijk dan zeker het nieuwste aanbod van Portugese tegelmakers. Je zult niet teleurgesteld zijn!

Portugese tegels

Portugese tegels, ook bekend als azulejos, zijn een soort geglazuurde keramische tegels die hun oorsprong vinden in Portugal. Traditioneel werden azulejos gebruikt om de muren en vloeren van huizen en openbare gebouwen te versieren. Vandaag de dag worden ze nog steeds veel gebruikt voor dit doel, en zijn ze ook te vinden op alles van meubels tot aardewerk. Portugese tegels zijn meestal felgekleurd en voorzien van geometrische patronen. Ze worden in verschillende maten geproduceerd, maar de meest voorkomende maat is ongeveer 20 cm bij 20 cm. Azulejos zijn te vinden in heel Portugal, maar ook in andere landen met Portugese invloeden, zoals Brazilië en Macau.

Voordelen van het gebruik van deze tegels in je keuken

Portugese tegels zijn al lang gewaardeerd om hun schoonheid en duurzaamheid, en ze maken een uitstekende keuze voor een keuken backsplash. Behalve dat ze visueel prachtig zijn, zijn Portugese tegels ook zeer vlekbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn ook bestand tegen hoge temperaturen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik achter een fornuis of fornuis. De Portugese tegels komen in een grote verscheidenheid van kleuren en patronen voor. Zo is het gemakkelijk om een stijl te vinden die je keukendecor aanvult. Het beste van alles, Portugese tegels zijn zeer betaalbaar, waardoor ze een geweldige manier om waarde toe te voegen aan je huis. Of je nu op zoek bent naar een elegant accent of een praktische oplossing, Portugese tegels zijn een uitstekende keuze voor je keuken backsplash.

Portugese tegels leggen in je keuken

Als je op zoek bent naar een unieke en stijlvolle manier om je keuken bij te werken, waarom overweeg je dan niet Portugese tegels te leggen? Portugese tegels worden traditioneel gemaakt van klei en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Het leggen ervan is relatief eenvoudig, maar er zijn een paar punten waar je rekening mee moet houden. Ten eerste zijn Portugese tegels dikker dan standaard keramische tegels, zodat je een sterkere lijm moet gebruiken. Ten tweede, omdat ze poreus zijn, moeten ze na het leggen worden verzegeld. Ten derde is het belangrijk de vloer te egaliseren voordat je de tegels gaat leggen, omdat oneffenheden worden versterkt als de tegels eenmaal liggen. Maar als je deze paar voorzorgsmaatregelen hebt genomen, kun je jarenlang genieten van de schoonheid van Portugese tegels.

Het juiste voegmiddel kiezen

Portugese tegels zijn een soort keramische tegel die meestal wordt gevonden in de tinten rood, oranje en geel. Bij het selecteren van een grout voor Portugese tegels, is het belangrijk om te kiezen voor een kleur die de tegels zal aanvullen. Een donkere grout kan maken de tegels kijken saai, terwijl een lichte grout kan ze kijken te helder. In het algemeen is een gemiddelde voegkleur het beste voor Portugese tegels. Een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een grout, is de poreusheid van de tegel. Portugese tegels zijn relatief poreus, dus het is belangrijk om te kiezen voor een grout dat is ontworpen voor gebruik met poreuze tegels. Dit zal helpen om ervoor te zorgen dat de specie zal goed hechten aan de tegel en bestand tegen vlekken.

Dus, waar wacht je nog op? Begin je zoektocht naar de perfecte Portugese tegels vandaag nog en houd daarbij onze blog in gedachten. Met zoveel verschillende stijlen en kleuren om uit te kiezen, zijn we ervan overtuigd dat je de perfecte set tegels zult vinden om je keukenrenovatie dromen tot leven te brengen. Bedankt voor het lezen!