De leukste inrichtingen van een tiny house

tiny house

Je hebt geen grote, ruime woning nodig als je een piepklein huis kunt hebben dat net zo comfortabel en stijlvol is. Een van de voordelen van een tiny house is dat je het kunt inrichten zoals je wilt, omdat er niet zo veel ruimte is om mee te werken. Dus als je op zoek bent naar wat leuke inrichting voor je tiny house, bekijk dan deze ideeën.

Voor de woonkamer is een kleine bank of loveseat perfect. Je kunt ook een kleurrijk vloerkleed toevoegen om de ruimte op te fleuren. In de keuken zijn een kleine tafel en stoelen voldoende, en ook wat kastjes om alles georganiseerd te houden. Probeer voor de slaapkamer een hoogslaper om ruimte te besparen, of kies een bed met opbergruimte eronder zodat je je kleren en spullen netjes opgeborgen kunt houden.

Wat voor soort tiny house je ook hebt, deze leuke inrichtingsvoorwerpen zullen het als thuis laten voelen.

De leukste inrichting van een tiny house

Wonen in een tiny house heeft veel voordelen, en een daarvan is dat je het kunt inrichten zoals je zelf wilt. Terwijl sommige mensen ervoor zullen kiezen het bij een minimalistische look te houden, zullen anderen liever zoveel mogelijk leuke en decoratieve voorwerpen toevoegen.

Als je wat inspiratie zoekt, zijn hier een paar van de leukste inrichtingsvoorwerpen voor een tiny house:

1. Een kleine bank of loveseat

Een comfortabele plek om te zitten is essentieel in elk huis, en het is vooral belangrijk in een tiny house waar de ruimte beperkt is. Een kleine bank of loveseat is de perfecte oplossing, en hij kan gemakkelijk opgeborgen worden als hij niet gebruikt wordt.

2. Een kleurrijk vloerkleed

Een kleurrijk vloerkleed toevoegen aan je tiny house is een geweldige manier om de ruimte op te fleuren en wat karakter toe te voegen. Vloerkleden zijn ook een geweldige manier om op koude dagen wat extra warmte toe te voegen.

3. Een paar stukken rustiek meubilair

Rustieke meubels zijn perfect voor een tiny house omdat ze niet te veel ruimte innemen en een vleugje persoonlijkheid toevoegen. Probeer een paar stukken rustieke meubels toe te voegen, zoals een armoire, salontafel, of bedframe.

4. Muurkunst

Muurkunst is een geweldige manier om je tiny house een persoonlijk tintje te geven en wat visuele belangstelling toe te voegen. Kies stukken die je persoonlijkheid en stijl weerspiegelen, en wees niet bang om gedurfd te zijn met je keuzes.

5. Een kroonluchter of hanglamp

Kroonluchters en hanglampen zijn een geweldige manier om wat glamour aan je tiny house toe te voegen. Ze kunnen ook helpen om een gevoel van intimiteit te scheppen in een kleine ruimte.

Er is iets aan een tiny house dat het gewoon zo verdomd schattig maakt. Misschien is het de manier waarop alles perfect compact en op zijn plaats staat. Of misschien is het de manier waarop een tiny house zelfs de eenvoudigste ruimte een warm en uitnodigend gevoel kan geven.

Wat het ook is, er is geen twijfel over dat de inrichting van tiny houses tot de schattigste van allemaal behoort. Van de landelijke inrichting van een rustieke blokhut tot de strakke lijnen van een modernistische woning, de inrichting van tiny houses gaat van lieflijk tot kunstig.

Hier zijn een paar van onze favoriete voorbeelden:

1. De schommelstoel – Een schommelstoel is de perfecte aanwinst voor elk tiny house, omdat hij zowel comfort als stijl biedt. Kies er een met een traditioneel ontwerp voor een vleugje ouderwetse charme, of ga voor een meer eigentijds model voor een modernere uitstraling.

2. De futon – Een futon is niet alleen comfortabel maar ook veelzijdig, en functioneert zowel als bank als als bed. Bovendien kan hij, als hij niet gebruikt wordt, gemakkelijk uit het zicht worden opgeborgen.

3. De salontafel – Een kleine salontafel is perfect voor een tiny house, omdat hij weinig ruimte inneemt en toch veel oppervlak biedt om drankjes op te zetten of hapjes neer te zetten. Ga voor een ronde of ovale uitvoering om nog meer ruimte te besparen.

4. De hanglamp – Hanglampen zijn een geweldige manier om elke kamer persoonlijkheid en stijl te geven, en ze zijn vooral perfect voor een tiny house waar elke centimeter telt. Kies een lamp die je persoonlijke smaak en stijl weerspiegelt.

5. Het vloerkleed – Een vloerkleed is niet alleen praktisch, maar kan ook kleur en persoonlijkheid toevoegen aan elke ruimte. Kies een vloerkleed met patroon voor extra belangstelling of ga voor een effen kleur voor een meer minimalistische look.

Tips nodig om je tiny house in te richten op een budget? Lees dan deze tips.