Kiezen voor een inloopdouche of douche met deur?

  • Home
  • Blog
  • Kiezen voor een inloopdouche of douche met deur?

Als je erover nadenkt om een nieuwe douche te kopen en deze in je badkamer te plaatsen, dan is het slim om de verschillende opties te bekijken. Moet het een douchecabine zijn of een inloopdouche? Hier gaan we de goede en minder goede kanten van beide opties voor je uitleggen.

De voor- en nadelen van een douchecabine

Een voordeel van een douchecabine is dat je een douchecabine kunt afsluiten met een douchedeur. Heb je deze nog niet? Je kunt dan een douchedeur kopen en plaatsen. Dit voorkomt dat er water buiten de douche spat, wat betekent dat er minder schoonmaakwerk is! Daarnaast zijn douchecabines goedkoop en ze besparen ruimte. Er zijn douchecabines in allerlei vormen en stijlen, waardoor ze ook passen in kleinere badkamers. En een nadeel is wel dat ze wat meer onderhoud nodig hebben, omdat er meer voegen en rubberen randen zijn die je schoon moet houden. Af en toe moet je ook de douchedeur ontkalken om deze er netjes uit te laten zien. Naast dat wordt een douchecabine vaak gezien als een apart onderdeel van de badkamer.

De voor-en nadelen van een inloopdouche

Een voordeel van een inloopdouche is echter dat deze volledig aanpasbaar is aan jouw stijl en behoeften, wat steeds populairder wordt in moderne badkamers. Je kunt de grootte kiezen en de douchekoppen en andere luxe elementen kiezen die bij jou passen, waardoor je badkamer niet alleen modern oogt, maar ook een gevoel van ruimte en rust creëert. Toch zijn sommige mensen hier terughoudend in. Ten eerste kan een inloopdouche vaak wat koeler aanvoelen dan een traditionele douchecabine, omdat de warmte van het douchewater zich snel door de hele badkamer verspreidt. Hierdoor kan het water in de inloopdouche iets frisser kan zijn. Bovendien kan water bij een inloopdouche gemakkelijker buiten de douche belanden, aangezien er geen douchebak is om het op te vangen. Je kunt dit eventueel tegengaan door extra wanden of glazen afscheidingen te plaatsen.

Wat is de beste keuze?

Als je moet kiezen tussen een douchecabine en een inloopdouche, denk dan aan wat jij echt wilt. Een douchecabine is goed in het tegenhouden van water, en het is vaak goedkoper. Maar je moet wel opletten dat je het schoon houdt. Een inloopdouche kan er modern uitzien en je kunt het aanpassen zoals jij dat wilt, maar het kan een beetje koeler zijn en water kan gemakkelijker rondspetteren. Bedenk dus goed wat het beste past bij jouw behoeften en de ruimte in je badkamer voordat je kiest.