Kerstversiering inspiratie: onze favorieten

kerstversiering in kerstboom inspiratie

Kerstversiering inspiratie: Feestelijk, sfeervol en gezellig. Kerstmis staat voor de deur! Tijd om je versieringen een kerstupdate te geven! De winterse periode voor Kerstmis nodigt uit om uit te rusten en lekker te knussen. En kerstversieringen spelen een belangrijke rol bij het scheppen van een gezellige sfeer. Of het nu gaat om kransen, feeërieke lichtjes, kaarsen, dennenbomen of andere kerstversieringen: Tover je huis om in een klein kerstwonderland! Je huis moet je persoonlijke oase van welzijn zijn, die zowel esthetisch als gezellig is. Laat je inspireren door de exclusieve ideeën van onze stijlexperts bij WoonVoordelig en laat je creativiteit de vrije loop!

Kerstversiering inspiratie: feestelijke deurkrans voor Kerstmis

De deurkrans is een mooie blikvanger als buitenkerstversiering, vooral in de winter en met Kerstmis. Verwelkom je gasten als ze binnenkomen met een mooi kerstarrangement. Het wordt bijzonder individueel met een deurkrans die je zelf in elkaar zet.

kerstversiering kerstkrans

Leuke feitjes over de deurkrans:

Feit 1: Rozenbottels, dennenappels, bessen of sparrengroen zijn ideaal om als kerstversiering te knutselen in de vorm van een deurkrans. Zorg er alleen voor dat deze natuurlijke materialen, als ze in de tuin of het bos verzameld zijn, schoon en droog zijn. Bovendien moet het groen ook gecontroleerd worden op kruipend ongedierte of insecten.
Feit 2: Als de afzonderlijke takken, bessen, twijgen en bloemen niet te kort geknipt zijn, kun je in een handomdraai een mooie en kerstige deurkrans knopen.
Feit 3: Een adventskrans hoeft niet altijd gemaakt te zijn van het klassieke sparrengroen. Wat dacht je van een adventskrans van wol? Met behulp van krans-blanco’s kun je een omhulsel breien van grijze, crème of rode wol en dat over de basis leggen.

Kerstversiering inspiratie: tafeldecoratie

Een heel belangrijk onderdeel van de kersttafeldecoratie is natuurlijk de adventskrans. Het is het middelpunt van veel tafels en het is moeilijk de kersttijd voor te stellen zonder het als versiering. Kaarsen, lantaarns, schikkingen van sparrengroen en kerstversieringen of servetten met kerstmotieven zijn ook mooie elementen voor een passende versiering. Kaarsen scheppen een heerlijke sfeer met hun warme gloed. Het sparrengroen brengt de natuur in ons huis. Eucalyptuskransen zijn ook prachtig!

kerst inspiratie tafeldecoratie

Kerstballen: must-have voor kerstversiering inspiratie

Kerstballen zijn natuurlijk een must-have voor elke kerstversiering. Deze kerstballen worden immers gebruikt om de kerstboom te versieren. Als je kinderen hebt (of katten), zijn houten versieringen een goede keuze omdat ze niet gemakkelijk breken. En de kleintjes bezeren zich niet zo gemakkelijk.

Transparante glazen kerstballen zien er bijzonder elegant uit. Als dit eenvoudige purisme je te terughoudend is, kun je ook effen gekleurde strikken aan de takken van de boom binden! Zo worden de kerstboom en de kerstversieringen elegant, maar niet saai!

kat bij kerstboom met ballen

Tips en trucs voor kerstboomversiering inspiriatie

Maar het zijn niet alleen de kerstballen die aan de dennenboom hangen als boomversieringen en mooie kerstversieringen. Er zijn nog veel meer kerstdecoratie-elementen waarmee je je kerstboom kunt versieren.

Wat dacht je van engelen, kaarsen, sterren, kleine cadeautjes of kerstsymbolen als boomversiering? Er zijn geen grenzen aan wat je met de versieringen kunt doen! Versier je boom precies naar je smaak en hoe je hem het mooist vindt!

Onze tip: De aanblik wordt bijzonder harmonieus als de kleurstelling van de kerstboomversieringen past bij de rest van de kerstversiering. Een harmonieus totaalbeeld!

Kerstverlichting als absolute sfeermaker

Wat zou Kerstmis zijn zonder sfeervolle verlichting? De kerstversiering in huis zou helemaal onvolledig zijn zonder de juiste lichtjes. Of je nu kiest voor feeërieke lichtjes, kerstkaarsen of een combinatie van beide: De verlichting speelt een belangrijke rol. Je kunt een ketting van lichtjes gemakkelijk aan je kerstboom of op andere plaatsen in huis bevestigen zonder enig gevaar voor brand. Zo wordt het kinderspel om feestelijke verlichting te maken.

fles champagne op tafel met kerstversiering
Tip: Kaarsen staan ook garant voor sfeer! Met hun warme en licht flikkerende licht brengen ze ons huis in een heerlijk gezellige stemming.

Adventskalender en geschenken als kerstversiering

Ja, de adventskalender en de geschenken die met Kerstmis worden uitgedeeld horen ook bij de versiering! Wat zou een kerstboom zijn zonder de cadeautjes die eronder gedrapeerd zijn? En waarom zou een adventskalender niet ook bijdragen aan de kerstversiering? Het maakt niet uit of het de klassieke chocoladeversie is of een individueel samengestelde adventskalender. Goed versierd, wordt het een echte blikvanger!