Je energie contract vastzetten, wat zijn de voordelen?

  • Home
  • Nieuws
  • Je energie contract vastzetten, wat zijn de voordelen?

Soms zit je niet te wachten op vaste contracten, omdat je daar in principe niet meer vanaf komt zonder boete binnen die vastgezette periode. Toch kan het in sommige gevallen lonen om wél een vast contract af te sluiten, zeker met deze torenhoge energie prijzen tegenwoordig. Als je bijvoorbeeld een contract voor 3 jaar had vast laten leggen, zat je er nu warmpjes bij. Je kunt natuurlijk nooit van te voren bedenken wat er allemaal in de wereld gebeurd, dus het blijft altijd een risico, wat je ook kiest. Met de huidige energieprijzen zal het ook wat moeilijker en misschien minder verstandig zijn om je energiecontract vast te zetten. Toch kan het in de toekomst een voordelige uitkomst zijn. In dit artikel bespreken we de voordelen van het vast zetten van je energie contract.

Je weet waar je aan toe bent

Door je energie contract vast te zetten, weet je iedere maand waar je aan toe bent. Je betaalt namelijk elke maand hetzelfde bedrag, ongeacht hoe de prijzen op dat moment zijn. Dus als de prijzen zoals nu toren hoog zijn, heb jij daar geen last van omdat jij een vaste prijs hebt afgesproken. Daarnaast kun je dus heel makkelijk budgetteren, omdat jij precies weet wat je betaald. Op die manier weet je ook wat er over blijft voor andere, leuke dingen. Het is slim om elke keer als je contract verloopt, jouw contract te vergelijken met de andere energie maatschappijen. Op die manier kun je elke keer weer kiezen voor de voordeligste aanbieder voor jou en weet je iedere maand wat je eraan kwijt bent. Wie weet ga je na elke vast gezette periode weer minder betalen! Dat is nog eens een leuke sport om uit te zoeken, toch?

Profiteer van goede prijzen

Door je contract vast te zetten voor een aantal jaar, profiteer je van goedkope energie. Als je ziet hoe hoog het bedrag is dat sommige huishouden op het moment betalen aan energie, kun je het maar beter vast hebben staan voor een vast bedrag. Zo voorkom je dat je meegezogen wordt in bizarre prijsstijgingen waardoor je in de financiële problemen komt. Wanneer je een vast contract hebt, heb je geen last van tussentijdse schommelingen in de energie tarieven. Dat zorgt er weer voor dat je goed kunt slapen. Van slapeloze nachten wordt niemand blij.

Ontvang een welkomstsbonus

Heb je nog geen vast contract? Zoek dan uit bij welke energie maatschappij jij het voordeligst uit bent en sluit daar dan een vast contract af. Naast dat je nu verzekerd bent van een vast bedrag per maand, krijg je vaak ook een welkomstbonus. Dat is altijd mooi meegenomen, maar let er op dat deze bonus vaak pas aan het einde van het jaar wordt ontvangen. Ga wel voor de meest voordelige aanbieder en kies niet op basis van de welkomstbonus. Uiteindelijk ga je jezelf dan in de vingers snijden en dat zou zonde zijn. Nog één tip: kijk ook altijd of de welkomstbonus niet stiekem toch ergens verwerkt wordt in de maandelijkse tarieven. Je wilt natuurlijk wel de meest voordelige deal scoren.