Je bestelling bij Boohoo retourneren: zo doe je dat!

  • Home
  • Nieuws
  • Je bestelling bij Boohoo retourneren: zo doe je dat!

Boohoo is een populair kledingmerk dat betaalbare kleding aanbiedt voor vrouwen wereldwijd. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je Boohoo-aankoop, dan kun je het artikel retourneren volgens een eenvoudig stappenplan. Hieronder leggen we uit hoe je jouw items kunt terugsturen naar Boohoo.

Stap 1: Voorbereiding van de retour

Voordat je jouw artikel kunt retourneren, moet je het voorbereiden voor verzending. Verpak de items die je wilt retourneren in een geschikte verpakking. Dit kan de originele verzendzak zijn of een andere stevige verpakking. Zorg ervoor dat de verpakking waterdicht, ondoorzichtig en goed afsluitbaar is.

Stap 2: Aanmelden van je retour

Ga naar de website van Boohoo en zoek naar het speciale retourportaal. Hier moet je je retourzending aanmelden. Je hebt hiervoor je ordernummer nodig, dat te vinden is op de pakbon of in de bevestigingsmail van je bestelling. Vul ook je e-mailadres of de laatste vier cijfers van je telefoonnummer in om je retour aan te melden.

Stap 3: Kies je retouroptie

Bij het aanmelden van je retour kun je kiezen uit twee retouropties:

– Retourlabel printen: Als je thuis een printer hebt, kun je het retourlabel zelf printen. Plak dit label op je verpakking en breng het pakket naar het postkantoor voor verzending.

– Retourneren via een winkel: Als je geen printer hebt, kun je ervoor kiezen om het retourlabel in een Boohoo-winkel te laten printen. Bij het selecteren van deze optie ontvang je een code die je in de winkel kunt laten zien om het label te laten printen.

Stap 4: Verzenden van je retour

Nadat je je retour hebt aangemeld en het label hebt bevestigd op je verpakking, breng je het pakket naar het postkantoor of de Boohoo-winkel, afhankelijk van de gekozen retouroptie.

Stap 5: Terugbetaling

Zodra Boohoo je retour heeft ontvangen en verwerkt, kun je binnen 21 dagen een terugbetaling verwachten. Dit is inclusief de tijd voor verzending en verwerking van je retour. Je ontvangt een e-mail zodra de retourzending is verwerkt en het geld wordt teruggestort op de betaalmethode die je hebt gebruikt voor je bestelling.

Algemene voorwaarden voor retourneren

Bij het retourneren van artikelen naar Boohoo moet je rekening houden met enkele voorwaarden:

– Retourneringstermijn: Je kunt items retourneren binnen 28 dagen na ontvangst van je bestelling. Dit zijn kalenderdagen, geen werkdagen.

– Defect artikel: Als een artikel defect is, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice van Boohoo. Zorg ervoor dat je een foto hebt van het defecte artikel om een reparatie, vervanging of terugbetaling aan te vragen.

– Voorwaarden voor retourneren: Niet alle artikelen kunnen worden geretourneerd. Gedragen of gewassen artikelen, items waarvan de hygiëneverzegeling is verwijderd (zoals ondergoed), of items zonder etiketten kunnen niet worden geretourneerd, tenzij het artikel defect is.

Meerdere bestellingen retourneren

Als je meerdere bestellingen hebt geplaatst die je wilt retourneren, is het belangrijk om elk artikel in een apart pakket terug te sturen. Op deze manier kan Boohoo je retourzendingen sneller verwerken. Hoewel dit niet ideaal is voor het milieu, kan het bijdragen aan een efficiënte afhandeling van je retour.

Duurzaamheidsoverwegingen

Hoewel Boohoo betaalbare kleding aanbiedt, is het belangrijk om bewust te zijn van duurzaamheidskwesties bij online winkelen. Het retourneren van artikelen kan een impact hebben op het milieu vanwege extra transport en verpakkingsmaterialen. Als je duurzaamheid belangrijk vindt, overweeg dan om bewust te shoppen en alleen te bestellen wat je echt nodig hebt.

Boohoo en duurzaamheid

Boohoo heeft inspanningen geleverd om duurzamer te worden, maar er zijn nog steeds zorgen over de impact van fast fashion op het milieu. Als je op zoek bent naar duurzame kledingopties, overweeg dan om lokale merken te ondersteunen die zich inzetten voor milieuvriendelijke productie en ethische praktijken.

Het retourneren van je bestelling bij Boohoo kan gemakkelijk en probleemloos verlopen als je de juiste stappen volgt en voldoet aan de retourvoorwaarden. Zorg ervoor dat je binnen de retourneringstermijn blijft en de items in ongedragen staat terugstuurt. Hoewel retourneren een optie is, moedigen we aan om bewust te shoppen en duurzaamheid in overweging te nemen bij het online winkelen. Volg het eenvoudige retourproces van Boohoo en ontvang snel een terugbetaling voor je geretourneerde items.