Hoe maak je jouw schoonmaakroutine leuker?

  • Home
  • Wonen
  • Hoe maak je jouw schoonmaakroutine leuker?
poetsen

Voor velen van ons kan het idee van schoonmaken ons al slechte zin geven. We zien er altijd tegenop en hebben er nooit zin in. Zoals met alle saaie dingen in het leven moet je een manier vinden om het leuk te maken. Er zijn genoeg manieren om schoonmaken leuker te maken dan dat het eerst was. Met een paar slimme keuzes en natuurlijk een positieve instelling kan het schoonmaken leuk worden. Wij hebben enkele tips voor jou om het leuker te maken.

Zet je favoriete muziek op

Als we in de auto zitten zijn we vaak geneigd om de muziek harder te zetten en mee te zingen, maar waarom doen we dat dan niet ook tijdens het schoonmaken? Wanneer je met baking soda de keuken aan het poetsen bent kan je een lekkere playlist op zetten. Op deze manier is de keuken binnen de kortste keren compleet schoon. Met een goede playlist kan je ervoor zorgen dat het poetsen leuker wordt. Wij raden je aan om voor echte meezingers te kiezen of muziek waar je energie van krijgt.

Luister naar een podcast

Er zijn natuurlijk ook mensen die niet van muziek houden of een podcast leuker vinden. Door middel van een boeiende podcast op te zetten kan je de tijd goed benutten om nog iets extra’s te leren. Voordat je het weet ben je helemaal opgegaan in een leuk verhaal, terwijl jij je huis aan het schoonmaken bent.

Maak er een wedstrijd van

De meeste mensen zijn erg competitief ingesteld. Het kan dus een goed idee zijn om er een kleine wedstrijd van te maken. Door middel van jezelf te timen kan jij zien of je sneller of langzamer bent in vergelijking tot vorige keer. Als je met meerdere in een huis woont kan je ervoor kiezen om tegen elkaar te strijden in een soort toernooi om het spannend te maken. De wedstrijd kan met één speciale taak zijn zoals de woonkamer schoonmaken of hoe snel je ramen droogt na het wassen, maar het is ook mogelijk om het te doen over de gehele tijd.

Beloon jezelf

Veel mensen houden ervan om zichzelf te belonen na het uitvoeren van een taak wat ze liever niet doen. Zo is poetsen een van de taken die veel mensen liever niet doen. Door middel van jezelf te belonen kan je het leuker gaan vinden dan dat je zou verwachten. Je gaat het koppelen met iets positiefs wat heel goed werkt in je brein.

Poetsen hoeft helemaal niet zo saai te zijn als je zou verwachten, maar je moet creatief blijven denken. We hebben je enkele tips gegeven om het poetsen wat leuker te maken. De taak zal nooit geweldig worden, maar we kunnen het wel leuker maken. Zo maak je je thuis gezelliger en netter in vergelijking met een rommelig en vies huis. Veel plezier met het poetsen en houd er plezier in!

Tags: