Hoe kom ik er achter welke bank het beste bij mij past?

  • Home
  • Interieur
  • Hoe kom ik er achter welke bank het beste bij mij past?
gele bank woonkamer

Door eerst de cruciale vraag te stellen: waar moet de bank staan? Als je dit antwoord eenmaal hebt, kun je gaan nadenken over concrete modellen.

De meeste banken staan altijd op dezelfde plaats in de kamer: met hun rug tegen de muur!

Dat is jammer, want velen van hen konden ook vrijuit gaan staan. Vooral grote banken houden ervan als ze zich van alle kanten kunnen laten zien. En hoekbanken hoeven niet alleen maar in de hoek te staan omdat ze zo genoemd worden, maar kunnen ook in de kamer uitsteken, dan fungeren ze als een kamer afscheiding. Je moet nadenken over hoe je wilt zitten. Tegenover elkaar? Met een duidelijk zicht op de televisie? Op de hoek? Zullen er fauteuils worden toegevoegd? Het is het beste om de plattegrond van de kamer te nemen en de verschillende mogelijkheden een keer te tekenen.

bruine bank interieur

Dit resulteert ook snel in de juiste dimensie…

bank kopen woonwinkel

…die je goed in de gaten houdt in de meubelzaak: Omdat hun banken er veel kleiner uitzien dan thuis, simpelweg omdat de ruimte er omheen zo groot is.

Over de grootte gesproken: moet de bank in een kleine kamer ook klein zijn?

Dat kan niet. Dan ziet de kamer eruit als een poppenhuis; kies een ruim model in plaats daarvan, dan lijkt het lichter. Voeg daarbij een voetenbankje dat je opzij kunt trekken en kleine bijzettafeltjes die in elkaar kunnen worden geschoven en de weg niet versperren.

grijze bank kleine woonkamer

Waar moet ik nog meer op letten in de winkel?

Natuurlijk moet je uitproberen of het zitcomfort goed is. Is de hardheid van de bekleding aangenaam? Kun je je uitstrekken? U moet zich afvragen hoe variabel het model is. Sommige woonzaken werken als maatkleding, u kunt vrijwel elk detail bepalen, van het type voeten tot de breedte van de armleuningen en de diepte van de zitting.

Zoveel beslissingen! Welke bank? Ik heb nog geen idee.

Dat is waar, maar het is de moeite waard om over deze details na te denken, want de inrichting begint met de bank, het is de eerste stap, en het moet goed zitten. Al het andere wordt er omheen gemaakt.

interieur indelen

Nog een belangrijke truc?

Kies nooit stoelen uit hetzelfde assortiment! Zo’n complete oplossing lijkt al snel saai en fantasieloos.

diversiteit in woonkamer
Leuke en diverse woonkamer! Je moet het lef maar hebben.

Hoe zit het met de bekleding?

Het hangt ervan af of je dieren of kinderen hebt. Zo niet, dan kun je alles doen. Als dat wel zo is, is leer een goede keuze, je kunt het afvegen, en het ziet er een beetje cool uit. Ook ongevoelig zijn grove, niet zo lichte wollen stoffen. En patronen zijn grote vlekdempers.

leren bank

Ben je je bank al aan het verplaatsen?

Een bank in je woonkamer, het is altijd lastig. Je oude bank is zo geliefd maar begint wel wat ouderdom te vertonen. Durf de keuze te maken om een nieuwe bank aan te schaffen, je woonkamer zal er een enorme boost van krijgen! Happy decorating. Moeite met de rest van je interieur? Hulp is gearriveerd!