Hoe kies je de beste bureaustoel? 3 tips

  • Home
  • Nieuws
  • Hoe kies je de beste bureaustoel? 3 tips

Het vinden van een nieuwe bureaustoel kan best lastig zijn. Het aanbod is immers ongelooflijk groot. De meeste mensen hebben dan ook geen flauw idee waar ze op moeten letten. Meestal wordt er vooral naar het design en de prijs gekeken. Vervolgens zijn ze echter wel zwaar teleurgesteld wanneer de stoel helemaal niet lekker zit. Comfort moet dan ook de hoogste prioriteit hebben. Maar hoe kies je een bureaustoel die niet alleen lekker zit, maar ook nog eens binnen jouw budget past? Kortom: hoe vind je de beste bureaustoel op bureaustoel.nl? In dit artikel geven we je drie tips om je op weg te helpen. 

  1. Let op de ergonomie

Hoeveel uur breng jij dagelijks door op de bureaustoel? Als je deze slechts incidenteel gebruikt, volstaat een simpele bureaustoel meestal al. Maar wat als je deze dagelijks uren gebruikt tijdens het werken? Dan wil je gewoon goed kunnen zitten. Bovendien moet het lichaam dan ook op de juiste manier ondersteund worden. Besef goed dat het lichaam niet gemaakt is om uren te zitten. Daarom moet een actieve zithouding gestimuleerd worden. 

Wil je een bureaustoel ergonomisch kopen? Dan zal dit wonderen doen voor je zithouding. Hierdoor lukt het niet alleen om beter te zitten en minder lichamelijke ongemakken te ervaren, maar zal het ook ten goede komen van de productiviteit.  

Naast de ergonomie is het ook verstandig om op de veiligheid te letten. Je wilt een stabiele bureaustoel kopen. Eentje die niet zomaar omvalt als je net verkeerd gaat zitten. Kies daarom bij voorkeur voor een stoel met vijf wielen. Deze is het meest stabiel. 

  1. De uitstraling 

Heeft de bureaustoel een prominente plek in de woning? Bijvoorbeeld in kantoor of zelfs in de woonkamer? Dan wil je natuurlijk wel dat deze bij de rest van de woning en het interieur past. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met het design wanneer je een nieuwe bureaustoel koopt. Het zou zonde zijn als het gehele interieur perfect op elkaar is afgestemd en de bureaustoel vervolgens compleet uit het plaatje valt. 

Vergeet echter niet dat het uiterlijk niet alles zegt. Soms zien bureaustoelen er ontzettend stijlvol uit, maar bieden ze nauwelijks comfort. Het comfort moet altijd de hoogste prioriteit hebben. 

  1. Duurzaamheid 


Tegenwoordig speelt duurzaamheid ook een steeds belangrijkere rol bij het kopen van nieuwe meubels. Zo ook bij het kopen van een nieuwe bureaustoel. Als je een nieuwe stoel koopt, hoop je hier ook zo lang mogelijk mee te kunnen doen. De levensduur hangt voor een groot deel af van het materiaalgebruik. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om bepaalde onderdelen te vervangen. Bij sommige bureaustoelen is het bijvoorbeeld mogelijk om een kapotte armleuning te vervangen. Zo hoef je geen compleet nieuwe bureaustoel te kopen, Dat is niet alleen een heel stuk goedkoper, maar is ook nog eens veel beter voor het milieu.