Hoe hou je de badkamer in goede staat?

  • Home
  • Nieuws
  • Hoe hou je de badkamer in goede staat?

De badkamer is een ruimte die intensief gebruikt wordt. Dat maakt het vaak ook lastig om deze ruimte goed te onderhouden. Als meerdere mensen gebruikmaken van de ruimte, dan krijgt deze vaak nauwelijks de kans om goed te drogen. Dat kan kalkproblemen met zich meebrengen, of tot schimmels leiden. Wij leggen je in dit artikel daarom graag uit wat jij kunt doen om je badkamer en toilet in goede staat te houden. Je zult zien dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om zelfs deze ruimte er na tien jaar intensief gebruik, er nog altijd als nieuw uit te laten zien.

Zorg voor goede ventilatie

Een van de belangrijkste dingen om je badkamer in goede staat te houden, is de ventilatie. Je moet zorgen dat er frisse lucht in je badkamer kan komen. Zorg er dus altijd voor dat je ventilatieroosters laat aanbrengen, bijvoorbeeld in het plafond of in je badkamerdeur. Ook scheelt het heel veel wanneer je een badkamerradiator aanbrengt. Een radiator zorgt er niet alleen voor dat de ruimte goed kan drogen, maar voorkomt ook dat je in een steenkoude ruimte komt te staan. Dat is wel zo prettig in de winter. Bovendien kun je je handdoeken drogen op een radiator. Zo heb je altijd een warme handdoek wanneer je onder de douche vandaan komt. Zelden werden nut en luxe zo goed in een product samengebracht.

Kies voor hoogwaardige kranen

Een badkamer inrichten kan duur zijn. Je moet namelijk allerlei verschillende dingen kopen en dan kunnen de kosten snel oplopen. Zorg er echter wel voor dat je op de essentiële onderdelen niet bespaart. Bezuinig daarom niet op je kranen. Deze worden intensief gebruikt en dus is het belangrijk om voor kranen van gerenommeerde merken te kiezen. Je zult zien dat je hier heel veel langer plezier van zult hebben, ook omdat je van bekende merken vaak jarenlange garantie krijgt. Je hoeft niet bang te zijn dat je chromen kranen zullen gaan afbladderen en zij zullen niet worden aangetast door kalkvorming. Bekijk daarom de mogelijkheden eens. Ook de bekende merken hebben regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen waardoor je echt een topdeal kunt sluiten.

Neem een afscheiding

Als je je badkamer goed wilt houden, kun je een afscheiding in deze ruimte laten aanbrengen. Een goede sanitairwinkel kan je helpen om dit te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om een douchecabine te laten plaatsen, maar je kunt ook een douchewand laten zetten. Mocht je kalkvorming op de muren willen voorkomen, kijk dan ook eens naar de douchewanden. Deze zijn eenvoudig aan te brengen en tevens eenvoudig schoon te maken. Zo heb je weinig werk van het schoonmaken van je douche en blijft deze er lange tijd als nieuw uitzien. Neem daarom vandaag nog even contact op met je sanitairwinkel om te zien wat er mogelijk is.