Het succesvol verhuren van je woning: een handleiding voor vastgoedbeheer

  • Home
  • Nieuws
  • Het succesvol verhuren van je woning: een handleiding voor vastgoedbeheer

Ga je uit je eigen woning en wil je deze nog niet verkopen, maar eerst verhuren? Of ga je misschien wel een tijdje naar het buitenland en wil je je huis tijdelijk verhuren? Dan moet je natuurlijk wel zorgen dat je huis er op zijn best uitziet. Maar hoe kan je dan je huis het beste pimpen voor de verhuur? En wat moet je allemaal weten over vastgoedbeheer?

Bekijk je huis door de ogen van een potentiële huurder

Alvorens je wijzigingen aan gaat brengen of je huis gaat pimpen, loop er dan eens doorheen net alsof je een potentiële huurder bent. Zijn er dingen die je al gelijk opvallen, bijvoorbeeld een loszittende deurklink, repareer deze dan gelijk.

Zorg voor een “neutraal huis”

Maak je huis zo neutraal dat iedereen zich er thuis kan voelen. Dat betekent dus een minder persoonlijk huis. Haal al je eigen fotolijstjes en persoonlijke spullen weg; zoals bijvoorbeeld een bepaalde verzameling, posters etc. Kijk daarna ook kritisch naar je stijl en inrichting: welke spullen zijn bijvoorbeeld net iets té bijzonder? Haal al deze bijzondere spullen/meubelstukken weg en geef die muur met een gedurfde kleur een neutrale kleur.

Pak kleine klusjes aan

Een beetje schimmel in de douchehoek, afgebladderde verf, versleten vloerbedekking.. de kleine – ogenschijnlijk onbelangrijke – klusjes geven de indruk dat er nog veel meer achterstallig onderhoud is dan op het eerste gezicht te zien is. Dus: loop je huis even kritisch na en werk dit soort punten af. Zo maak je in een mum van tijd je woning een stuk aantrekkelijker voor in de advertentie. Extra tip: wil jij je woning verhuren en heb je geen idee hoe? Schakel een vastgoedbeheer bedrijf in, zij kunnen je van veel ontzorgen.

Buitenkant van het huis

Als mensen op bezichtiging komen is het eerste wat ze zien de buitenkant van het huis, besteed hier dus ook tijd aan! Verzorg bijvoorbeeld de voortuin, leg een nieuwe deurmat neer, zet wat leuke bloempotten neer, leg eventueel losliggende stenen recht en maak het stoepje schoon. Het kost bijna niets en maakt zo’n groot verschil.

Wat je ook doet met het huis, sla niet door met de bovenstaande tips en maak er geen museum van. Het is en blijft wel een huis dus mag het ook warm en gezellig zijn. Laat het huis wel nog even goed doorwaaien met frisse lucht voor de bezichtigingen. En als je zelf niet al die bezichtigingen wilt doen kan je dat natuurlijk uitbesteden aan een vastgoedbeheerbedrijf, via Google kun je er een hoop vinden als je alleen vastgoedbeheer + plaats intypt, bijvoorbeeld “Vastgoedbeheer Amsterdam”. Wedden dat jij je huis zo verhuurd hebt met deze tips?