Heb jij Nederland al helemaal ontdekt?

  • Home
  • Nieuws
  • Heb jij Nederland al helemaal ontdekt?
keukenhof nederland tulpen zonsondergang

De eerste gedachte bij een uitstapje in eigen land is voor veel Nederlanders natuurlijk Amsterdam. De hoofdstad van Nederland trekt talloze toeristen uit binnen- en buitenland. Dat is natuurlijk niet voor niets. Als stad kan je er waarschijnlijk niet meer uit krijgen op een andere plek – of het nu gaat om vrijgezellenfeesten, feesten of culturele uitstapjes met prachtige kunst, Amsterdam heeft alles wat je kan bedenken.

Voor wie deze stad geen aantrekkingskracht heeft zijn er in ons kikkerlandje nog heel veel andere opties. Welke leuke steden Nederland heeft zijn steden zoals: Rotterdam, Den Haag of Utrecht. Er zijn daar ook veel bezienswaardigheden, maar er is minder drukte dan in Amsterdam. Leuke bijkomstigheid is dat sightseeing vaak goedkoper en rustiger is. 

brug in amsterdam

Waar in Nederland kan ik beginnen?

In elke grote stad zijn prachtige en bijzondere gebouwen of plekken te zien. We geven een aantal voorbeelden welke mooiste plekken Nederland te bieden heeft. 

Schiermonnikoog

Als je nog nooit op een van de eilanden bent geweest, is dit een goed begin. Het is het kleinste van de vijf bewoonde eilanden en werd in 2006 uitgeroepen tot de mooiste plek van Nederland. 

De top bezienswaardigheid op het eiland is de Waddenzee, die een thuis biedt aan een ongelooflijke 10.000 dier- en plantensoorten en in 2009 tot Unesco-werelderfgoed werd verklaard. Sinds 1989 maken de Waddenzee en ongeveer 5.400 hectare van het eiland deel uit van het Nationaal Park Schiermonnikoog, hier kan je zelf wandelen of met plaatselijke experts op pad. Een wereldse ervaring in eigen land.

schiermonnikoog vuurtoren

De Keukenhof

Als je in het voorjaar een tripje plant, is een bezoek aan Keukenhof een must. Met zijn kleurrijke bloemperken is het de top bezienswaardigheid in de omgeving van Amsterdam en wordt het beschouwd als een van de mooiste bloemen parken ter wereld. Het toeristische gehalte is hier erg hoog, maar na een bezoek kan je binnen 30 minuten in Amsterdam of Haarlem zijn voor een vervolg op je uitstapje.

Limburg

Welke bezienswaardigheden Limburg te bieden heeft is niet op 1 hand te tellen. Limburg is rijk aan kastelen, musea en natuur. Als je in Limburg bent is de meest voor de hand liggende stad om te bezoeken Maastricht, er zijn een heleboel historische bezienswaardigheden en heeft een bruisend centrum. 

Maar ook Valkenburg mag ook zeker niet ontbreken als we het over Limburg hebben. Dit stadje is erg populair onder buitenlandse toeristen en niet zonder reden. In Valkenburg vind je kastelen, grotten en andere  bezienswaardigheden. Als je alles wil doen wat Valkenburg te bieden heeft kan je beter een midweek boeken, er valt veel te ontdekken.

valkenburg centrum en kasteel

Alkmaar 

Ten noorden van Amsterdam ligt een plek die bekend staat om één onderwerp: kaas. De kaasstad van Nederland is beroemd om zijn kaasmarkt, die sinds 1622 elke vrijdag tussen Pasen en herfst wordt gehouden. 

Hoewel de kaasbereiding in de loop der eeuwen sterk veranderd is, worden hier nog steeds de oude tradities van de kaasverkoop in stand gehouden. Elke vrijdag vanaf 10 uur lopen in het wit geklede kaasdragers over het marktplein met ronde wielen kaas.

Nadat de kaas gekeurd is, kunnen de mensen bieden en afdingen zoals dat vroeger ging. De koop wordt traditioneel bezegeld met een handdruk. Het is een fascinerend schouwspel dat altijd veel toeschouwers trekt. Als je de kaas even zat bent, is het ook de moeite waard een uitstapje te maken naar de Noordzee, die op slechts 20 minuten van Alkmaar ligt.

Heb je de smaak te pakken?

Nederland mag dan een klein landje zijn, maar er is een ruim aanbod aan bezienswaardigheden, natuurparken, grote steden en leuke uitstapjes. We kijken allemaal snel naar het buitenland, maar in tijden als deze is het helemaal niet zo gek om eens op stap te gaan in Nederland!