Films en tv-programma’s met Sang Heon Lee

  • Home
  • Nieuws
  • Films en tv-programma’s met Sang Heon Lee

De Zuid-Koreaanse Sang Heon Lee werd in 2023 plotsklaps populair dankzij de Netflix show XO, Kitty. In een interview zegt de jonge acteur hierover dat de plotselinge populariteit heel onwerkelijk is. Sindsdien heeft hij al een paar mooie andere internationale rollen gespeeld, onder andere in Gran Turismo. Een rijzende ster waar we nog veel van zullen horen. Dit zijn Sang Heon Lees beste films en tv-programma’s.

De beste films en tv-programma’s met Sang Heon Lee in de hoofdrol

Ontdek de beste films en series met Sang Heon Lee. Hierin speelt hij pakkende rollen die zijn uitmuntende acteertalent laten zien. 

Gran Turismo (2023)

Nadat Sang Heon Lee doorbrak met XO,Kitty kreeg hij een rol in de film Gran Turismo. De film laat de racecarrière en het leven van Jann Mardenborough zien. Jann is een gepassioneerde gamer uit Cardiff in Wales die zijn dagen slijt met het spelen van de videogame Gran Turismo

Uiteindelijk wordt hij uitgenodigd om zijn kwaliteiten op het echte parcours te laten zien, iets wat zijn leven compleet veranderd.  In het echte leven heeft Jann Mardenborough maar liefst 200 races gereden. Jann is bovendien zijn eigen stuntman in Gran Turismo. In de film speelt Sang Heon Lee aan de zijde van David Harbouer, Orlando Bloom en Archie Madekwe.

XO, Kitty (2023)

XO,Kitty is een spin-off van de To All the Boys film serie. In de serie wordt Kitty Song Covey gevolgd die naar Zuid-Korea afreist om haar eerste liefde op te zoeken en terug voor zich te winnen. Wat ze nog niet weet is dat het vinden van liefde niet zonder slag of stoot gaat. 

Sang Heon speelt in de serie het karakter MinHo. Een arrogante populaire jongen die een hekel heeft aan Kitty, gespeeld door Anna Cathcart. Dit is een van de films en series met Sang Heon Lee die ervoor gezorgd heeft dat iedereen nu weet wie hij is. In de serie speelt overigens ook zijn zus Jung Nyeon Lee mee.

Secret Ingredient (2024)

Een van de nieuwste films en series van Sang Heon Lee is Secret Ingredient. Dit is een romantische komedie die zich afspeelt in en om de keuken. Sang Heon Lee speelt in deze film aan de zijde van de Filipijnse actrice Julia Barretto en de Indonesische acteur Nicholas Sapaturo. Interessant om te weten is dat Sang Heon Lee zichzelf heeft leren koken aan de hand van YouTube filmpjes van Gordon Ramsay. 

Han Gong-Ju (2023)

Een van Sang Heon Lees films en tv-programma’s is Han Gong-Ju. Het is een Zuid-Koreaanse film geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Deze dramafilm gaat over een groepsverkrachting die in 2004 plaatsvond. 

De film won meerdere internationale prijzen waaronder de Golden Star op het Internationale filmfestival van Marrakech en de Tiger Award op het internationale filmfestival in Rotterdam. De film wordt geprezen op de manier waarop de kijker in het verhaal gezogen wordt. Sang Heon Lee speelt in de film de rol van zwemleraar. 

Svaha: The Sixth Finger (2019)

Een van de vroege films en series met Sang Heon Lee is de film Svaha: The Sixth Finger. Deze mysterieuze thriller werd in 2019 uitgebracht in Zuid-Korea en stond direct op nummer 1. In vijf dagen tijd bekeken 1,18 miljoen mensen de film. 

Deze spannende film gaat over een boeddhistische sekte met een sinister geheim. Pastoor Park wordt ingehuurd om meer te weten te komen over de sekte. Gelijktijdig doet de politie onderzoek naar een moordzaak. De hoofdverdachte is lid van dezelfde sekte. Sang Heon Lee speelt een kleine rol in de film.