Films en tv-programma’s met Ray Stevenson

  • Home
  • Nieuws
  • Films en tv-programma’s met Ray Stevenson

De Ierse acteur Ray Stevenson heeft tijdens zijn carrière heel wat mooie rollen gespeeld. Zijn doorbraak kwam met zijn rol in de serie Rome, maar dat was slechts het begin. Rays manier van acteren was authentiek, diepgaand en intens. Helaas is Ray Stevenson in 2023 op 58-jarige leeftijd overleden. Gelukkig kunnen we nog steeds genieten van de mooie films en tv-programma´s met Ray Stevenson. 

De beste films en tv-programma’s met Ray Stevenson in de hoofdrol

Ontdek hier de beste films en series met Ray Stevenson. Stuk voor stuk meesterwerkjes waarin Ray Stevenson zijn kwaliteiten als acteur laat zien. 

Rome (2005-2007)

In het lijstje met films en series met Ray Stevenson kan de serie Rome niet ontbreken. Hierin speelde hij een rol die ervoor zorgde dat Ray Stevenson voor altijd in ons geheugen gegrift staat. In de serie speelt Ray Stevenson een Romeinse soldaat die volop geniet van het leven. Ray heeft in deze rol vele sterke dialogen en laat zijn vakmanschap als acteur zeker blijken.

Punisher: War Zone (2008)

In deze film speelt Ray Stevenson de rol van de anti-held Punisher. Ray Stevenson speelt de rol op zijn eigen unieke wijze. Hij laat de kille aard van de Punisher zien, maar geeft hem ook iets menselijk. Hierdoor zie je hem niet alleen als een wrede anti-held, maar ook als iemand die in staat is om relaties te onderhouden met anderen en emoties te voelen. 

RRR (2022)

Op het lijstje met Ray Stevensons films en tv-programma’s staat ook de rol van Scott Buxton in de film RRR. Scott Buxton is een Britse aristocraat met een kwaadaardig karakter. Stevenson heeft duidelijk plezier in het spelen van deze rol en weet een goede koloniale heerser neer te zetten. RRR was een film die wereldwijd veel aandacht trok en dat was onder andere te danken aan het acteertalent van Ray Stevenson. 

Black Sails (2014-2017)

Black Sails is een avonturenserie die tussen 2014 en 2017 werd uitgezonden. Het verhaal is losjes gebaseerd op het boek Treasure Island van Robert Louis Stevenson. Centraal staat kapitein Flint een gevreesd man bij vele piraten. Ook de beroemde piraat Blackbeard komt in de film voor en wordt gespeeld door Ray Stevenson. Black Sails is met recht een van de beste films en series van Ray Stevenson. 

Dexter (2012)

Dexter is een tv-serie over de seriemoordenaar Dexter. Ray Stevenson heeft in het zevende seizoen van de serie een grote rol als Isaak Sirko. Hij is een van de leiders van een criminele organisatie uit Oekraïne. De eerste seizoenen van Dexter zijn populairder dan de laatste paar seizoenen, maar Ray Stevenson weet het laatste seizoen toch een beetje diepgang te geven met zijn weergaloze vertolking van Isaak Sirko. 

Thor (2011, 2013, 2017)

Ray Stevenson speelt het karakter Volstagg in Thor die in 2011 op het witte doek verscheen. In die film speelde hij slechts een kleine rol, maar in 2013 kreeg hij meer schermtijd in Thor:The Dark World. Ook in Thor: Ragnarok speelt hij de rol van Volstagg een van Thors trouwe compagnons. Volstagg is een joviale man die ook nog eens een zeer goede strijder is. Helaas wordt hij in Thor:Ragnarok vermoord door de tegenstander.

Vikings (2015-2020)

Een van Ray Stevensons films en tv-programma’s is de populaire serie Vikings. Hij speelt hierin de rol van Othere, een vagebond met een mysterieus verleden. Zijn karakter zorgde voor diepgang en intrige in de serie. Zijn rol was subtiel, maar wist het publiek zonder meer te boeien.