Films en tv-programma’s met Michiel Huisman

  • Home
  • Nieuws
  • Films en tv-programma’s met Michiel Huisman

Films en series met Michiel Huisman – Michiel Huisman is een Nederlandse acteur die wereldwijd wist door te breken. Hij speelde onder andere een rol in de razend populaire HBO-serie Game of Thrones. Voordat hij het wereldwijd bekend werd, speelde hij al in vele Nederlandse films en series en hij blijft tot de dag van vandaag mooie rollen krijgen.

De beste films en tv-programma’s met Michiel Huisman in de hoofdrol

Michiel Huisman heeft door de jaren heen in al heel wat mooie films en tv-programma´s gespeeld. Van Zwartboek tot World War Z en als Game of Thrones. Dit zijn de beste films en series met Michiel Huisman. 

Game of Thrones (2011 - 2019)

Michiel Huisman speelt vanaf het vierde seizoen van Game of Thrones de rol van Daario Naharis. Hij nam de rol over van Ed Skrein. Game of Thrones is een aangepaste verfilming van de reeks boeken van George R.R. Martin’s boek A Song of Ice and Fire

Het verhaal gaat over twee machtige families die de controle willen over de Zeven Koninkrijken van Westeros. In de serie spelen ook andere wereldsterren zoals Emily Clarke, Jason Momoa, Peter Dinklage en Sophie Turner.

Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (2023)

Rebel Moon – Part One: A Child of Fire is een sciencefiction film van de hand van Zack Snyder. De film speelt zich af in een vredige kolonie aan het einde van het melkwegstelsel. Hun levens worden bedreigd door het leger van een wreed regime. 

De enige die het volk lijkt te kunnen redden is Kora (Sofia Boutella). Ze begint vervolgens met het trainen van strijders die met haar het regime aan kunnen pakken. In deze film speelt Michiel Huisman de rol van Gunnar. Hij is in de film een boer die van het land leeft en de moed probeert te vinden om te strijden tegen het regime.

The Haunting of Hill House (2018)

The Haunting of Hill House is een horrorserie op Netflix. De serie is losjes gebaseerd op een roman met dezelfde naam, geschreven door Shirley Jackson in 1959. Het verhaal gaat over vijf volwassen broers en zussen die paranormale gaven lijken te bezitten. Ze zien flitsen van wat er gebeurde op de avond dat de familie het huis voorgoed verliet. De kinderen worden gedwongen om terug te kijken op die bewuste tragische avond in het verleden. 

Zwartboek (2006)

Zwartboek is een film die zich afspeelt in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film van Paul Verhoeven die in 2006 werd uitgebracht vertelt het verhaal van Rachel gespeeld door Carice van Houten. 

Na de oorlog blikt ze vanuit een kibboets in Israël terug op haar ervaringen tijdens de oorlog waarbij ze weet te ontsnappen aan de Duitsers, onderduikt en helpt in het verzet. De film won 3 Gouden Kalveren en werd in 2008 op het Nederlandse filmfestival uitgeroepen tot beste Nederlandse film ooit. 

World War Z (2013)

World War Z is een Amerikaanse film over een wereld waarin de zombies proberen over te nemen. In de films speelt Michiel Huisman de rol van Ellis. Hij is aanwezig als de dokter die als eerste besmet word begint met het bijten van mensen. 

Ellis zit niet veel later met een paar mensen opgesloten, mensen die uiteindelijk ook besmet blijken te zijn. Ze kiezen er echter voor om Ellis niet te bijten, in plaats daarvan weet Ellis te ontsnappen. Later komen ze erachter dat Ellis niet gebeten is, omdat hij op dat moment gewond was en daardoor niet interessant voor de zombies.