Films en tv-programma’s met Luis Guzmán

  • Home
  • Nieuws
  • Films en tv-programma’s met Luis Guzmán

Luis Guzmán is een acteur uit Puerto Rico die opgroeide in New York. De acteur heeft een zeer lange staat van dienst. Zo was hij onder andere te zien als Gomez Addams in Wednesday, Narcos, Oz en John from Cincinnati. En dat zijn slechts zijn televisierollen. Ontdek de beste films en series met Luis Guzmán.

De beste films en tv-programma’s met Luis Guzmán in de hoofdrol

Luis Guzmán is een veelzijdig acteur met een groot aantal rollen op zijn naam. Dit zijn de beste Luis Guzmán films en tv-programma’s. 

Narcos (2015)

Narcos is een tv-serie die gebaseerd is op de wereld van de drugshandel in Colombia. In de serie krijg je een kijkje in het leven van de internationale drugshandelaar Pablo Escobar. Luis Guzmán speelt de rol van Gacha een van Pablo’s handlangers. 

Een van de meest gedenkwaardige scènes van Luis Guzmán is die waarin hij samen met zijn zoon staande wordt gehouden door de Colombiaanse politie. Luis zijn talent is in deze scene in optima forma te zien. Terwijl hij onder schot wordt gehouden probeert hij zijn zoon gerust te stellen dat hij hem nooit alleen zal laten. Vervolgens wordt hij neergeschoten en overlijd ter plekke. 

Code Black (2015)

Een van de beste films en series met Luis Guzmán is Code Black. In deze tv-serie speelt  Guzmán de rol van hoofdverpleegkundige Jesse Salander. Zijn karakter is streng en niet zo flexibel, maar hij is ook zeer goed in zijn werk en kan ook compassie tonen. 

Het karakter is vrij serieus, maar hij zorgt ook voor een grappige noot in deze ziekenhuisserie. De serie speelt zich af in het Angels Memorial ziekenhuis in Los Angeles in de Verenigde Staten. De serie laat zien wat er dagelijks gebeurt in dit sterk onderbezette en hectische ziekenhuis. 

The Bone Collector (1999)

The Bone Collector is een thriller gebaseerd op het gelijknamige boek van Jeffrey Deaver. In deze film wordt het verhaal verteld van een verlamde detective en een jonge politieagente. Deze rollen worden vertolkt door Denzel Washington en Angelina Jolie. 

Samen besluiten ze onderzoek te doen naar een seriemoordenaar met de naam Bone Collector. In deze spannende film speelt Luis Guzmán de rol van Eddie Ortiz. Hij helpt detective Rhyme en Amelia om te ontrafelen wie de seriemoordenaar is. Het ging om een bijrol, maar wel een die ervoor gezorgd heeft dat Luis Guzmán bekend werd bij het grote publiek. 

Wednesday (2022)

In de Netflixserie Wednesday speelde Luis Guzmán de rol van Gomez Addams, de vader van Wednesday Addams (Jenna Ortega). Je ziet hem onder andere in de eerste aflevering waar hij samen met Morticia (Catherine Zeta-Jones) hun dochter naar haar nieuwe school brengt.

Guzmán weet zijn rol als liefhebbende vader goed neer te zetten. Niet zo vreemd ook, want Luis Guzmán heeft zelf vijf kinderen. De serie Wednesday was razend populair op Netflix en dat is onder andere te danken aan Luis Guzmán. Het is dan ook een van de beste series en films van Luis Guzmán.

The Count of Monte Cristo (2002)

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandre Damas. In de film wordt Edmond Dantès gevolgd. Nadat de simpele bootsman wordt opgepakt en vastgezet ontsnapt hij en meet zichzelf de identiteit van de graaf van Monte Cristo aan en zoekt wraak op zijn tegenstanders.

Luis Guzmán speelt de rol van Jacopo, een piraat die in de gevangenis bevriend raakt met Edmond. In de buitenwereld beschermt hij Edmond en zorgt voor een komische noot. Als trouwe vriend doet Jacopo er alles aan om zijn vriend te helpen in zijn missie voor wraak.