Een tafelzeil voor tijdens het knutselen?

Het gebruiken van een tafelzeil wordt vaak gedaan tijdens het eten. Alleen wist je dat een zeil ook superhandig is voor tijdens het knutselen. Je kinderen kunnen namelijk helemaal zonder risico op knoeien knutselen aan de tafel. Het fijne hieraan is dat je niet constant hoeft op te letten. Kinderen die zelfstandig spelen aan tafel bouwen hiermee gelijk zelfvertrouwen op. Dat is natuurlijk heel erg fijn voor jou als ouder maar ook voor jouw kind. Zelfstandigheid en zelfvertrouwen is heel erg belangrijk voor de toekomst van jouw kind. Dit legt alvast een goede basis voor later! Een tafelzeil scheelt jou dan weer een hoop opruimen 😉.

Is een tafelzeil multifunctioneel te gebruiken?

Het fijne aan een tafelzeil is dat het ook nog eens super multifunctioneel is. Het is niet alleen goed om te gebruiken tijdens het knutselen. Er zijn namelijk een hele hoop meer opties:

  • Eetmomenten: De meest bekende optie is toch wel tijdens het eten. Ook dit is weer heel erg fijn als je kinderen hebt. Zo kun je namelijk zonder risico op vlekken genieten van het eten en de tijd met elkaar. Het is voor kinderen heel goed dat ze zelfstandig mogen en kunnen eten. Dan is een tafelzeil heel erg fijn omdat je zo niet constant hoeft op te letten. Het maakt dan namelijk niet uit of er geknoeid wordt!
  • Borrelen: Krijg je geregeld visite en wordt er dan uitgebreid geborreld aan tafel? Dan is een zeil ook aan te raden. Er kan nog wel eens wat om gaan aan tafel. Je bent dan niet altijd op tijd met een doekje en dan is een vlek snel gemaakt.
  • Picknicken: Ben je iemand die graag buiten is en ook van picknicken houdt? Goed nieuws want ook hiervoor kun je het gebruiken! Het fijne eraan is dat het waterdicht is en je dus geen natte kleding krijgt van het gras. Ook is het zo schoon te maken en kun je het meerdere keren gebruiken.
  • Puzzelen: Houd je heel erg van puzzelen maar wil je niet constant de puzzel op tafel? Dan is een dik stevig tafelzeil hier heel handig voor! Je kunt deze namelijk zorgvuldig op een koker rollen. Dan blijft de puzzel goed beschermd terwijl je deze even opbergt. Ook is het fijn als je tafel niet helemaal glad en egaal is. Hierdoor heb je een gladde ondergrond waar je op kan puzzelen.
  • Spelletjes: Is er geregeld een spelletjes avond of middag bij jou thuis? Dan is ook hiervoor een zeil aan te raden. Hierdoor is je tafel glad en kun je fijn een spelletje doen. De ondergrond is glad dus ook geen discussie meer over het rollen van de dobbelsteen!

Ben je nog op zoek naar een leuk tafelzeil? Neem dan zeker eens een kijkje op www.hiptafelzeil.nl. Zij hebben een ruim assortiment aan leuke tafelzeilen.

Hoe maak je een tafelzeil schoon?

Het fijne aan een tafelzeil is dat je het gemakkelijk kunt schoonmaken. Alleen hoe doe je dat precies? Gebruik vooral alleen milde schoonmaakmiddelen. Te heftige middelen kunnen namelijk schade aan het materiaal en de print aanbrengen. Maak dus een sopje van lauw water en een mild schoonmaakmiddel. Neem na het schoonmaken met het sopje de tafel nog even af met een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel. Even goed droog maken en klaar ben je alweer!