Een stijlvolle woning met beton ciré in huis

beton ciré woonkamer

Een materiaal dat enorm populair is geworden is beton ciré. Wat is dit eigenlijk en wat zijn de voordelen van beton ciré in huis? Een strakke woning met veel natuurlijke elementen als accenten is de laatste jaren erg populair. In modetijdschriften, op social media en in woonprogramma’s voert de minimalistische trend al tijden de boventoon en ook in materiaalgebruik zien we deze trends terug. Hout, riet en bamboe zijn veelgebruikte materialen die je in elke woonwinkel terug kan vinden. Maar beton ciré is aan het oprukken.

Wat is beton ciré?

Beton is één van de materialen die we tegenwoordig veel terugzien in minimalistische interieurs. Hierbij is vooral beton ciré erg geliefd. Beton ciré is een soort betonstuc dat bestaat uit een combinatie van beton en hars. De letterlijke vertaling van dit uit Frankrijk afkomstige product is gewreven beton. Als je naar het eindproduct kijkt, snap je precies waarom het materiaal deze naam heeft gekregen. Het eindresultaat is namelijk een ontzettend strakke betonlook die je op allerlei manieren kunt gebruiken in het interieur. 

beton ciré badkamer

Hoe gebruik je beton ciré?

Beton ciré is erg veelzijdig en kan op allerlei manieren in huis worden verwerkt. Het is vooral populair voor vloeren, maar het kan ook zeker op wandtegels, traptreden, keukentafels of aanrechten worden gebruikt. Bruizt Interior Design is een expert op het gebied van beton ciré. Zij weten alles over dit materiaal en de talloze toepassingen ervan. Bovendien kunnen zij uitstekend advies bieden over de styling en de afwerking. Zo weet jij precies of jouw visie met beton ciré gerealiseerd kan worden.

De voordelen van beton ciré

Natuurlijk staat beton ciré prachtig in de woning. Het is het ideale materiaal voor een strakke look en een minimalistische vibe. Maar er zijn nog tal van andere redenen om te kiezen voor beton ciré in huis.

beton ciré vloer

Veelzijdigheid

Beton ciré is uiteraard een fantastische match met de minimalistische trend, maar het materiaal is ook een uitstekende match met talloze andere interieurs en woontrends. Door een beton ciré wand of vloer te combineren met kleurrijke elementen of zachte materialen, creëer je direct een heel andere vibe.

Waterafstotend

Het materiaal leent zich uitstekend voor gebruik in badkamers en keukens. Bruizt voegt een unieke formule toe aan het beton ciré waardoor het materiaal waterafstotend en vochtbestendig wordt. 

Naadloze afwerking

Door de manier waarop beton ciré wordt gemaakt en wordt gebruikt, is de afwerking van een oppervlakte met dit materiaal uitmuntend. Er zijn geen naden, gaatjes of randen die afbreuk doen aan de impact van het geheel.

Sterk en slijtvast

Je weet vast wel dat beton bekend staat als enorm sterk en slijtvast. Beton ciré heeft ook deze eigenschappen. Door beton ciré te gebruiken voor de vloer, de wand of het aanrecht, haal je een product in huis waar je echt jarenlang plezier van hebt en waar ook echt op geleefd mag worden.