Een saai hoekje in je kamer: zo pak je dat aan

  • Home
  • Nieuws
  • Een saai hoekje in je kamer: zo pak je dat aan

Heel veel woonkamers hebben er eentje: een loos hoekje. Een hoekje dat er maar een beetje sneu bij staat. Dat niet echt een duidelijke functie heeft. Waar geen functie voor is gevonden, dat nooit echt is ingericht. Zo’n hoekje waar je je van af vraagt wat je er nu eigenlijk mee moet. Een echte meerwaarde lijkt het tenslotte niet te hebben. Herkenbaar? Probeer het dan eens om te draaien. Ga eens actief aan de slag met dat hoekje, en maak er juist een echte blikvanger van.

Alles kan, niets hoeft

De huizen in Nederland zijn over het algemeen niet zo heel erg groot. Klein landje, veel mensen, dan krijg je dat. Dat heeft ervoor gezorgd dat we heel efficiënt met onze ruimte om weten te gaan. Dat geldt voor de buitenruimte, maar ook voor de ruimte in onze huizen zelf. We zijn eraan gewend om op een klein oppervlak veel te realiseren, en zijn er sterren in om ieder hoekje van een kamer nuttig te gebruiken.

Blijft er desondanks toch een saai, loos hoekje over in je woonkamer? Dan is dat eigenlijk heel goed nieuws. Dit hoekje heb je dus blijkbaar niet nodig, niet op een praktische manier, althans. Er hoeft niet per se een meubelstuk te staan, je hebt het niet nodig voor iets dat per se moet. En dat betekent dat je bij het inrichten ervan puur kan kijken naar wat je wil. Wat een vrijheid! Dit hoekje hoeft geen enkel ander nut te krijgen dan er een beetje leuk uitzien.

Hoe pak je het aan?

Het eerste waar je mee aan de slag gaat is verlichting. We hebben namelijk de neiging om dit soort hoekje zo min mogelijk te verlichten, om ze zo een beetje uit ons blikveld te houden. Tijd om dat te veranderen! Ga op zoek naar een mooie vloerlamp, of een andere lamp die dit hoekje sfeervol kan verlichten. Vanaf nu mag het in de spotlights staan!

Daarna ga je het inrichten. Hoe? Dat is helemaal aan jou. Nuttig hoef je de ruimte niet te besteden, dus het enige waar je op hoeft te letten is of het mooi is. Altijd al gedroomd van een jukebox in je kamer? Dit is het perfecte hoekje ervoor! Een mooi kastje voor al je souvenirs, of plek voor een lekker grote plant? Prima keuzes! Door te kiezen voor een echte blikvanger, maak je van dit saaie hoekje opeens een hoekje dat de toon zet voor je hele interieur. Veel leuker, toch?