Een nieuwe uitstraling creëren met akoestische wandpanelen

  • Home
  • Nieuws
  • Een nieuwe uitstraling creëren met akoestische wandpanelen

Wil jij een nieuwe look in huis en is het tijd voor verandering? Met akoestische wandpanelen zorg je binnen no-time voor een prachtige, sfeervolle ruimte in de woonkamer. De panelen zijn niet alleen een esthetische toevoeging, maar ook nog eens praktisch! In dit artikel lees je er meer over.

#1. De woonkamer

De woonkamer is de plek waar we veel te vinden zijn. We komen hier samen met vrienden en familie, maar ook is het heerlijk om even zelf tot rust te kunnen komen en met een goed boek of een serie op de bank. Het is daarom fijn dat deze ruimte sfeervol en gezellig is. Met de mooie houten akoestische panelen kun je deze sfeer neerzetten in de woonkamer. De panelen kun je in elke kleur en stijl krijgen, dus kijk goed naar wat er in jouw woonkamer past. Het staat bijvoorbeeld prachtig om deze mooie houten panelen achter de bank tegen de muur te plaatsen. Hierdoor creëer je een gezellig zitgedeelte.

#2. Geluidskwaliteit

Niet alleen staat het mooi, maar de akoestische wandpanelen zorgen er ook voor dat de geluidskwaliteit in de ruimte beter wordt. Het absorbeert namelijk het overtollige geluid en zorgt ervoor dat het minder galmt. Dit is heel fijn in de woonkamer en vooral wanneer je een hoog plafond hebt! Ook is dit ideaal wanneer je bijvoorbeeld betonnen muren of een tegelvloer hebt. Een akoestisch wandpaneel, oftewel een akupanel staat dus geweldig en bevordert ook het geluid in de kamer.

#3. Slaapkamer

Niet alleen in de woonkamer staat het prachtig om een houten paneel te plaatsen, maar ook in de slaapkamer is dit een mooie toevoeging. In de slaapkamer is het toevoegen van hout een goed idee, omdat je hiermee direct sfeer toevoegt in de kamer. Zorg daarom voor mooie akoestische wandpanelen in de woonkamer én de slaapkamer. Wanneer je dit namelijk laat terugkomen zorg je voor een mooi geheel in huis.

#4. Makkelijk monteren

Wat ook erg fijn is aan de akoestische wandpanelen, is dat het gemakkelijk zelf te plaatsen is! Hierdoor heb je geen monteur nodig die jouw paneel hoeft te plaatsen, maar kun je dit gewoon zelf. Je kunt bijvoorbeeld direct de panelen op de wand lijmen met de lijmen van de montage kit. Hierdoor is de wand heel snel geplaatst. Ook kun je kiezen om een regelwerk tegen de wand te plaatsen en de houten panelen daarna met schroeven tegen het regelwerk te plaatsen. Hiervan is het voordeel dat de wandpanelen makkelijk te demonteren en hergebruiken zijn. Dit is ideaal wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen.

Met de prachtige houten akoestische panelen kun je dus een prachtige uitstraling creëren in huis. Heel veel succes met jouw inrichting.