Een huis verkopen? Neem zelf het heft in handen

  • Home
  • Wonen
  • Een huis verkopen? Neem zelf het heft in handen

Denkt u erover om uw woning te verkopen? Dan twijfelt u misschien over het inschakelen van een makelaar. Weet dat het vandaag de dag perfect mogelijk is om een huis te verkopen zonder makelaar. Meer en meer mensen profiteren van de uitstekende conjunctuur en stijgende woningprijzen om hun huis te verkopen zonder makelaar.

Uiteraard is een makelaar gespecialiseerd in het verkopen van woningen, maar u hoeft vandaag geen specialist te zijn om een woning te verkopen. Bovendien zijn er makkelijke en snelle manieren om een woning te verkopen zonder makelaar. Zo kan u perfect zelf een zoekertje op een vastgoedsite zetten zonder al te veel moeite en kosten. Een andere alternatief is om uw woning te verkopen aan een opkoper. Hier gaat het vaak om partijen die op zoek zijn naar woningen of projecten die ze kunnen (her)ontwikkelen of opknappen en met winst verkopen. Deze partijen handelen voor eigen rekening, doen meteen een correct en concreet bod en betalen uw woning razendsnel. Uiteraard zullen ze eerst een schatting maken om vervolgens pas een concreet voorstel te doen. Vaak gaat het om een zeer marktconform bod. Het mooie is dat u onmiddellijk verkoopt en er amper tot geen moeite voor moet doen. Zo wordt het verkopen van een woning zonder makelaar wel heel makkelijk.

Complete ontzorging bij het verkopen van uw woning

Een makelaar staat u met raad en daad bij, maar ook wanneer u uw huis besluit te verkopen zonder makelaar en op een bod van een zogenaamde opkoper in te gaan, wordt u vaak volledig ontzorgd, net zoals bij een makelaar. Heel wat van deze spelers nemen de volledige administratie van u over. Er zijn er zelfs die uw verhuis gaan regelen. Waar vroeger een huis verkopen zonder makelaar een ware calvarietocht was, is dit vandaag de dag perfect doenbaar. Zeker wanneer u weinig tijd heeft en snel geld nodig heeft, kan dit een geweldig alternatief vormen. De transactie gaat immers razendsnel.

Geen zorgen maken over de betrouwbaarheid

In het verleden mogen er dan wel indianenverhalen geweest zijn over het verkopen van een huis zonder makelaar, de meeste spelers zijn perfect betrouwbaar. Weet trouwens dat de verkoop nog altijd via een notaris verloopt. U mag de notaris zelf kiezen, waardoor u heel zeker bent. Waar je bij een makelaar commissie moet afstaan, neemt een tussenpartij deze kosten meestal integraal over.

U merkt het, een huis verkopen zonder makelaar kan bijzonder lucratief zijn:

  • U houdt de commissie op zak
  • U krijgt meteen een correcte prijs voor uw woning
  • U hoeft geen rekening te houden met extra kosten.

Twijfelt u, overweeg dan toch nog maar eens grondig alle opties. De tijd dat de verkoop van een woning via een makelaar moest passeren ligt al een tijdje achter ons.

https://www.sneluwhuisverkopen.be