Dit zijn de voordelen van een cementdekvloer

  • Home
  • Nieuws
  • Dit zijn de voordelen van een cementdekvloer

Een cementdekvloer is een veel gekozen soort laag op een ondervloer. Soms noemen we het ook wel een smeervloer of een specievloer. Je kunt deze vloer op allerlei manieren afwerken, maar veelzijdigheid is niet de enige reden om voor deze vloer te kiezen. We noemen nog een aantal andere redenen om te kiezen voor een cementdekvloer. Voordat je zelf aan de slag gaat, hebben we een tip: Een vakspecialist doet het sneller, en levert perfect werk af.

Cementdekvloer is een geschikte ondergrond

Een cementdekvloer wordt meestal aangebracht als ondergrond. De vakspecialist brengt het aan op een onderliggende, dragende, ruwe vloer. Meestal wordt nieuwbouw met een ruwe vloer opgeleverd. Dat is niet geschikt om er bijvoorbeeld tegels, linoleum of parket op te leggen, want daarvoor moet een vloer perfect egaal zijn. Met een cementdekvloer zorg je ervoor dat de ondergrond voldoende egaal is.

 Meestal wordt er gekozen voor een zandcementvloer. Hoe dik de vloer wordt, is afhankelijk van de locatie en het gebruik van de vloer. Ook maakt het uit of je bijvoorbeeld ook meteen vloerverwarming laat installeren. Met een cementdekvloer heb je dus ontzettend veel mogelijkheden.

Je kunt een cementdekvloer verven

Wil je een cementdekvloer verven? Dat kan. Het maakt niet uit of je kiest voor een zandcement dekvloer of een betonvloer. Wel moet je erom denken dat je deze op twee verschillende manieren verft. Een cementdekvloer is immers veel opener van structuur. Een goede hechting met de verf krijgen is daarom niet moeilijk. Bij een betonvloer is dat wat lastiger. Hiervoor heb je specifiek betonverf nodig.

Wanneer je een cementdekvloer wilt verven, is het belangrijk dat je deze met korrel 100 schuurt. Met een grote schuurschijf kun je ongeveer 40 vierkante meter schuren. Wie er het werk niet van wil hebben, kan ook een vakman inschakelen. Dan wordt de vloer tiptop en klaar voor gebruik geleverd.

Een cementdekvloer is minder duur dan je denkt

Veel mensen denken dat een cementdekvloer flink in de papieren zal lopen. Om op kosten te besparen, proberen ze er zelf een te leggen. Dat blijkt in de praktijk flink tegen te vallen, want een cementdekvloer leggen moet heel precies gebeuren. Maak je een fout, dan moet de hele vloer er weer uit. Dat is een stuk kostbaarder dan een vloer door een professional laten leggen.

Een cementdekvloer is in de praktijk helemaal niet zo duur. Zeker niet als je verschillende offertes over de cementdekvloer kosten opvraagt. Zo kun je verschillende bedrijven met elkaar vergelijken en kiezen voor de voordeligste.