Deze klusprojecten kun je uitvoeren met Douglas hout

  • Home
  • Nieuws
  • Deze klusprojecten kun je uitvoeren met Douglas hout

Douglas hout is een van de meest voorkomende materialen in tuinen en huishoudens. Dit komt door de veelzijdigheid en de functionaliteiten van het hout. Je hebt een groot aantal toepassingsmogelijkheden, waardoor ieder klusproject een fluitje van een cent is. De kans is daarom ook groot dat jij naar deze houtsoort kijkt voor jouw volgende project. Maar wat ga je allemaal maken voor jouw woning? En waarom is het hout hier zo geschikt voor? Hieronder staan een aantal klusprojecten voor jou op een rij, zodat je snel zelf kunt beginnen met het realiseren van jouw volgende project.

Een veranda van Douglas hout maken

Douglas hout is een van de houtsoorten die vaak gebruikt is voor het maken van een veranda. Bij een veranda is het namelijk belangrijk dat de constructie stevig is, wat mede door bijvoorbeeld douglas palen komt. Met een goede afwerking is het hout namelijk bestand tegen een groot aantal weersinvloeden, waardoor je niet voortdurend bezig bent met het uitvoeren van reparaties. Jij hoeft hiervoor dus alleen nog maar te bepalen welke afmetingen jouw veranda moet krijgen, waarna je alles aan kunt schaffen en kunt beginnen met bouwen. Door de juiste stappen te doorlopen en ook goede kwaliteit bevestigingsmaterialen te gebruiken, zorg jij ervoor dat jouw buitenruimte een plek wordt waar je helemaal tot rust kunt komen na een lange werkdag.

Privacy creëren met een schutting

Een andere mogelijkheid die je hebt met dit hout, is een hout beton schutting. Deze schutting heeft houten latten, die bevestigd zitten aan beton. Door het beton zal de schutting erg stevig zijn. Je kunt de schuttingsdelen allemaal kant en klaar aanschaffen, zodat je deze binnen een korte tijd rondom jouw tuin kunt plaatsen. Als je voldoende kennis hebt van de werkzaamheden kun je er ook voor kiezen om alle werkzaamheden zelf uit te voeren. Je maakt er zo een uniek klusproject van, waarbij jouw hout beton schutting aan het einde van de klus zorgt voor veel veiligheid en meer privacy rondom de woning. Het hout zal daarbij voor langere tijd goed uit blijven zien.

Van een lange levensduur genieten

Er zijn nog veel meer klusprojecten te bedenken met het hout. Denk hierbij aan tuinmeubelen, een tuinhuisje of een carport. Het is afhankelijk van wat jij nodig hebt en welke wensen je hebt, wat jouw volgende klusproject is. De lange levensduur van het hout zorgt ervoor dat jij er vrijwel geen omkijken meer naar hebt. Jij hoeft alleen eens in de zoveel tijd een nieuwe laklaag aan te brengen, zodat het hout niet kan rotten. Door dit goed in de gaten te houden, voorkom je dat de tijd die je aan het klussen hebt gespendeerd voor niets is geweest en je weer van vooraf aan kunt beginnen.