De woontrends voor de herfst van 2021

herfst voor de deur

De dagen worden nu al merkbaar korter en kouder. De herfst is duidelijk in aantocht. De blaadjes vallen van de bomen en we kunnen nu echt onze zomerse jurkjes en korte broeken niet meer aan. Maar niet getreurd: de herfst is een fantastisch seizoen en heeft veel voor ons in petto. Warme chocolademelk. Prachtige herfstige taferelen, warme dekentjes en een nieuw interieurseizoen: wie verheugt zich er niet op? Wij delen dé woontrends voor de herfst van 2021 met jullie. 

De herfst woontrend van 2021: ruit motief

De ruit is weer helemaal terug van weggeweest. Deze zomer was het ruitmotief al te spotten op de catwalk en nu is de ruit ook volop aanwezig in ons interieur. Je kunt jouw woning voorzien van leuke geruite kussens of dekentjes deze herfst, maar schroom ook niet om een echt statement te maken met een ruiten fauteuil of bank.

ruit patroon trend 2021

Groen, groener, groenst

De kleur groen is al jaren bezig aan een opmars en heeft eindelijk zijn slechte imago van zich afgeschud. In de vorm van kamerplanten en prints was de kleur groen al aanwezig in onze huiskamers, maar deze herfst zal de kleur ook vaker te vinden zijn als muurkleur, in behang of als gordijnkleur. Vooral donkergroen is sfeervol en elegant als accentkleur in huis.

Texturen 

Het mixen van texturen is in het interieur altijd een goed idee. Het geeft diepte, sfeer en een speels element aan een ruimte. Deze herfst draait helemaal om verschillende texturen. Wees dus niet bang om dit seizoen te experimenteren met verschillende stoffen en materialen.

Duurzaam en natuurlijk

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker en dat zien we terug in ons interieur. De laatste jaren zijn natuurlijke materialen aan een opmars bezig. Hout, bamboe, riet, zeegras, katoen, wol en linnen is in veel woningen rijkelijk aanwezig, aangevuld met prachtige aardetinten en natuurlijke elementen. Deze trend zet ook deze herfst zeker door. 

duurzaam interieur herfst trend

Vintage herfst woontrends 2021

We hechten steeds meer waarde aan persoonlijkheid in een woning. In roerige tijden vinden we het fijn om een bepaalde mate van nostalgie om ons heen te hebben. Vintage items bieden precies dat. Ze geven karakter en sfeer aan elke ruimte in huis en de items zijn vaak vrij uniek. Deze herfst is vintage weer helemaal terug van weggeweest. Dat is dus een goed excuus om lekker te struinen in leuke kringloopwinkels en op gezellige vintagemarkten.  

vintage interieur herfst woontrend