De grootste voordelen van kunststof gevelbekleding

  • Home
  • Nieuws
  • De grootste voordelen van kunststof gevelbekleding

Woon je in een relatief oude woning en is de gevel gedeeltelijk bekleed met hout? Dan kan het zijn dat het materiaal rot is. Herstellen is bijzonder lastig, waardoor je het beter kunt vervangen. Je kunt opnieuw voor hout kiezen, maar ook voor kunststof. Als je een houtliefhebber bent, vind je dit misschien zonde. Toch moet je weten dat dit materiaal flink wat voordelen heeft ten opzichte van hout. Hieronder zetten we de grootste voor je op een rijtje.

Nooit meer schilderen

Als jouw gevel deels bekleed is met hout, ziet dit er ongetwijfeld minder mooi uit dan toen het net was aangebracht. Dit komt doordat hout verkleurt door de zon. Om ervoor te zorgen dat dit materiaal zijn uitstraling behoudt, moet je het met enige regelmaat van een nieuw likje verf voorzien. Vind je dit maar niets? Dan is gevelbekleding van kunststof echt iets voor jou. Dit materiaal hoef je namelijk nooit te schilderen, want kunststof is kleurvast. Bovendien hoef je kunststof gevelbekleding niet te behandelen tegen vocht.

Wie denkt dat hij helemaal niets aan kunststof gevelbekleding hoeft te doen, heeft het mis. Je doet er namelijk goed aan om dit materiaal minimaal één keer per jaar schoon te maken. Hiervoor heb je in feite alleen maar een sopje en een doekje nodig. Nadat je het kunststof schoongemaakt hebt, ziet het er weer als nieuw uit.

Verkrijgbaar in meer dan dertig kleuren

Omdat kunststof een compleet ander materiaal is dan hout, denk je misschien dat het niet bij jouw woning past. Toch is dit tegenwoordig niet iets waar je nog bang voor hoeft te zijn. Gevelbekleding van kunststof is namelijk verkrijgbaar in meer dan dertig kleuren. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel een kleur te vinden die bij jouw woning past. Heb je een kleur op het oog, maar ben je benieuwd hoe deze bij jouw woning staat? Op Heering.eu kun je maximaal drie gratis kleurmonsters aanvragen.

Niet meer van hout te onderscheiden

Een aantal jaar geleden was het niet lastig om kunststof en hout van elkaar te onderscheiden. Tegenwoordig is dit een stuk lastiger. Dit komt doordat kunststof panelen steeds vaker voorzien worden van een houtnerf. Bevestig je dit materiaal tegen de gevel van jouw woning? Dan profiteer je van de uitstraling van hout en de voordelen van kunststof. In principe sla je dus twee vliegen in één klap wanneer je voor kunststof met houtnerf kiest.

Zelf te monteren

Wanneer je jouw gevel gaat bekleden met hout, kan dit je flink wat tijd kosten. Vandaar dat veel mensen dit uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Kies je voor kunststof? Dan is dit niet nodig. Kunststof gevelpanelen kun je namelijk zelf monteren. In de meegeleverde instructie wordt helder uitgelegd wat je moet doen. Hierdoor duurt het nooit lang voordat je kunststof gevelbekleding hebt aangebracht.