Creëer sfeer in huis met stijlvolle gordijnen

  • Home
  • Nieuws
  • Creëer sfeer in huis met stijlvolle gordijnen

In veel huizen zie je ze niet meer: gordijnen zijn langzaam maar zeker uit de gratie geraakt. Tot in de jaren 80 van de vorige eeuw zag je ze nog voor heel wat ramen. Daarna kozen steeds meer mensen voor kunststof lamellen, horizontaal of verticaal. Ook rolgordijnen kwamen steeds meer in zwang. De belangrijkste reden om voor iets anders dan gordijnen te kiezen was simpel: De alternatieven zijn minder kwetsbaar en gemakkelijker schoon te maken.

De kat in de gordijnen

Mensen die één of meerdere katten hebben komen er vaak snel van terug om met gordijnen en gordijnrails aan de gang te gaan. Vooral jonge katten zien een gordijn als het perfecte speeltoestel om in te klimmen. De meeste gordijnen zijn daar niet tegen bestand en sneuvelen dus al vrij snel. Dan wordt er vaak gekozen voor een wat meer robuust alternatief. Vaak worden dat verticale lamellen zodat poes wel in de vensterbank kan zitten om vanachter het raam de buurt in de gaten te houden. Maar er zijn meer redenen waarom mensen niet voor gordijnen kiezen. Als er in huis gerookt wordt dan betekent dat vaak dat je je gordijnen met de beste wil van de wereld niet meer schoon krijgt. Lamellen van kunststof kun je vaak wel goed reinigen, al is dat niet echt een klus waar veel mensen met verlangen naar uitkijken.

De charme van gordijnen

De reden waarom mensen vandaag de dag nog wel voor gordijnen kiezen is dat ze het knus en gezellig vinden. Ook zorgen gordijnen voor een betere akoestiek in huis. Als je een ‘harde’ vloer hebt en meubels van staal en dan ook nog eens kunststof lamellen voor de ramen dan kan het zijn dat geluiden erg hol en hard klinken. Wil je het geluid een beetje dempen dan kan het zeker helpen om gordijnen voor de ramen te hangen. Je kunt naast vitrage ook overgordijnen ophangen zodat je het geluid nog verder kunt dempen in de avonduren, bijvoorbeeld als je tv kijkt.

Online shoppen voor mooie raamdecoratie

Als je mooie gordijnen hebt laten maken voor je woonkamer of slaapkamer, dan wil je die natuurlijk ook nog netjes ophangen. Bij Rails & Roedes vind je alles wat je daarvoor nodig hebt. Je kunt de benodigde gordijnrails en andere materialen meteen online kopen en bij je thuis laten bezorgen. Als je twijfelt of je de juiste spullen bestelt, kun je contact opnemen met de klantenservice voor deskundig advies. Sommige artikelen, zoals gordijnroedes, zijn zowel in het wit als in het zwart te bestellen. Zo kun je de kleur kiezen die het beste past bij het interieur van de desbetreffende ruimte in je huis. Je kunt gordijnroedes in verschillende maten bestellen. Deze zijn meestal wel geschikt voor de gemiddelde woonkamer, slaapkamer of werkkamer. Zo niet, dan kun je een roede ook gemakkelijk op maat maken zodat deze de juiste lengte heeft.