Budgetproof stylingtips voor je huis

Laten we eerlijk zijn, af en toe wil je gewoon iets anders in huis, maar je hebt geen budget om ieder keer een volledige restyling te doen van je huis. Gelukkig, is er veel mogelijk met een laag budget. In deze blog delen we handige tips met je.

  1. 1.  Neutrale basis

Als jij het heerlijk vindt om regelmatig met je interieur aan de slag te gaan, dan is het slim om voor een neutrale basis te gaan. Een te uitgesproken, basis interieur beperkt je in de aanpassingsmogelijkheden. Kies daarom voor een neutrale kleur op de muur en voor je grote meubels, zoals je bank. Dan kun je erna los in de accessoires.

  • 2.  Gemakkelijk wisselen

Het gevoel van een nieuw interieur zit hem vaak niet in de grote meubels. Je kunt juist heel gemakkelijk een nieuwe sfeer in huis creëren door af te wisselen in accessoires. Bijvoorbeeld door te werken met grote fotolijsten waar je regelmatig nieuwe posters in hangt. Een fotolijst met een spannende poster aan de muur is een ware eye-catcher. Door regelmatig voor een nieuwe poster te gaan, ziet je huis er iedere keer weer totaal anders uit op een betaalbare manier.

  • 3.  De seizoenen en feestdagen

De ideale manier om je huis te vernieuwen, is meegaan met de seizoenen. Ieder seizoen heeft zijn eigen sfeer en dit kun je ideaal doorvoeren in je huis. In de winter werk je met donkere, warme kleuren en zware materialen. De grote kaarsenstandaard kan weer neergezet worden en ‘s avonds rond vijf uur kunnen de kaarsen al aan.

Zodra de lente aanbreekt, kun je dit juist weer allemaal opruimen en kiezen voor lichte kleuren en dunne materialen. Verse bloemen uit de tuin kun je op tafel zetten waardoor de “nieuwe start” extra benadrukt wordt.

Wil je echt regelmatig aan de slag met je interieur? Neem dan de belangrijkste feestdagen mee, zoals Pasen, Kerst en bijvoorbeeld Halloween. Je kunt bij deze feestdagen de natuur op een prachtige manier verwerken in je huis. Rond Pasen zet je de bloembollen neer die langzaam uitkomen. En rond Halloween kun je heerlijk aan de slag met de gekleurde pompoenen.

  • 4.  Nieuwe indeling

Ben je toe aan een nieuw interieur en wil je dit op een budgetproof manier doen? Ga dan aan de slag met het opnieuw indelen van je huis. Zet de bank op een nieuwe plek. Verplaats de TV en geniet van een totaal nieuw huis. Door regelmatig de inrichting te veranderen, creëer je het gevoel van een grote verbouwing met een klein budget.