Boeiboorden vervangen? Zo pak je het aan

  • Home
  • Nieuws
  • Boeiboorden vervangen? Zo pak je het aan

Ondanks dat je misschien niet weet wat boeiboorden zijn, is de kans groot dat jouw huis ze ook heeft. Boeiboorden worden namelijk gebruikt voor het afwerken van dakranden en dakgoten. Omdat deze onderdelen blootgesteld worden aan weer en wind, kunnen ze inmiddels aardig versleten zijn. In dat geval doe je er goed aan boeiboorden te vervangen. In deze tekst vertellen wij je hoe je dit aanpakt.

Denk na over het materiaal van nieuwe boeiboorden

Heb je eigenlijk nooit omgekeken naar de boeiboorden? Dan is de kans groot dat ze gemaakt zijn van hout. Vroeger was het namelijk standaard om dit materiaal te gebruiken om dakranden en dakgoten af te werken. Omdat veel mensen nog steeds kiezen voor houten boeidelen, neig je misschien ook naar dit materiaal. Voordat je de knoop doorhakt, moet je weten dat hout een aantal nadelen heeft. Zo moet je het materiaal regelmatig onderhouden. Doe je dit niet? Dan verliest hout snel zijn mooie uitstraling. Doordat het blootgesteld wordt aan vocht kan het bovendien gaan rotten.

Als je jouw boeiboorden het liefst zo weinig mogelijk wilt onderhouden, kies je voor kunststof. Steeds meer mensen verkiezen dit materiaal boven hout. Niet gek, want er zitten aardig wat voordelen aan kunststof boeiboorden. Zo neemt kunststof bijvoorbeeld geen vocht op, waardoor het niet kan rotten. Daarnaast worden kunststof boeiboorden niet dof door uv-straling. Dit zijn direct ook de belangrijkste redenen waarom onderhoud niet nodig is. Om ervoor te zorgen dat kunststof boeiboorden mooi blijven, volstaat het om ze jaarlijks schoon te maken.

Welke kleur kies je?

Bij houten boeiboorden hoef je niet na te denken over de kleur. Hout kun je namelijk in vrijwel elke gewenste kleur schilderen. Dit is bij kunststof niet het geval. Kunststof boeidelen worden namelijk in de kleur geleverd die jij bestelt. Denk daarom goed na over de kleur voordat je een bestelling plaatst. Kies niet standaard voor de kleur die jij mooi vindt, maar kijk ook goed of de kleur bij de rest van je woning past. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er een geheel ontstaat. Twijfel je tussen twee of meerdere kleuren? Vraag dan maximaal drie gratis kleurmonsters aan op https://www.keralit.nl. Je ervaart op deze manier hoe de kleuren er in het echt uitzien, waardoor het makkelijker wordt om een keuze te maken.

Boeiboorden monteren

Heb je de boeiboorden in de gewenste kleur inmiddels in huis? Dan wil je deze ongetwijfeld zo snel mogelijk monteren. Voordat je hiermee kunt beginnen, moet je de oude boeiboorden verwijderen. Wanneer dit eenmaal gebeurd is, monteer je eerst het profiel. Hier klik je het boeideel vervolgens in, waardoor hij zelfstandig hangt. In het profiel kun je het boeideel naar links en rechts schuiven, zodat het een fluitje van een cent is om de juiste plek te bepalen.