Bij welke bedrijven of panden komen sleutelkluizen van pas?

  • Home
  • Nieuws
  • Bij welke bedrijven of panden komen sleutelkluizen van pas?
Bij welke bedrijven of panden komen sleutelkluizen van pas?

Bij veel bedrijven zijn een heleboel sleutels in beheer. Het overzicht raakt snel kwijt als de sleutels niet goed worden opgeborgen en beheerd. De oplossing? Een sleutelkluis om buiten aan de muur te bevestigen! Misschien vraag je je af: bij welke bedrijven of panden werkt zo’n sleutelkluis nu goed? Dit zijn onze tips.

Ziekenhuis

Bij ziekenhuizen wordt er gebruik gemaakt van sleutelkluisjes. De reden? Sleutels kunnen er veilig en geordend in worden opgeborgen. Er zijn immers veel sleutels om mee te werken, vaak voor verschillende kamers en opslagplekken in het ziekenhuis. Het voordeel van zo’n kluis? De werknemers raken de sleutels niet gauw kwijt, want er is een duidelijke plek voor aangewezen. Dat niet alleen: het werkt ook nog eens efficiënt, aangezien alle sleutels op dezelfde plek te vinden zijn. Dit maakt sleutelkastjes nu juist in de zorg zo’n goede oplossing. Hang het sleutelkluisje bijvoorbeeld op bij de personeelsingang. Al kan ook een kluis binnen in het pand een uitkomst zijn.

Zorginstelling

Naast een ziekenhuis zijn er natuurlijk nog veel meer zorginstellingen te vinden. Ook hier is er baat bij het gebruik van een sleutelkluis. Opnieuw is de slimste ophangplek bij de personeelsingang, zodat anderen er niet zomaar bij kunnen komen. Nog een tip die hierop aansluit: hang het kluisje niet direct op ooghoogte, want zo kan een voorbijganger makkelijker meekijken naar de code die je invoert. En kies uiteraard altijd voor gecertificeerde kluizen, om van een hoogwaardige kwaliteit uit te kunnen gaan. Bij vaste thuiszorg aan huis kan een kluis tevens een uitkomst zijn, als het voor de bewoner moeilijk is om de deur open te doen.

Vakantiehuis

Heb je een vakantiehuisje of verhuur je je (tweede) woning via bijvoorbeeld Airbnb? Denk er dan ook aan om een sleutelkluis bij het huisje te plaatsen. Zo hoef je zelf niet aanwezig te zijn op het moment dat de bezoekers arriveren, mocht dit niet uitkomen in je planning. Let er wel op dat je de code van tijd tot tijd aanpast, of misschien zelfs na elk bezoek. De code kan zo niet meerdere malen worden gebruikt – mocht je bang zijn dat de vorige bezoekers om een minder gunstige reden terug willen keren. Een kleine sleutelkluis volstaat waarschijnlijk, al zijn er ook ruimere kluisjes te vinden: dat kan weer handig zijn als er bij het huisje meerdere sleutels voor verschillende deuren zijn.

Opslagplaats

Beheer je een opslagplaats waar verschillende mensen naar binnen moeten kunnen komen? Denk aan een bewaarplek voor werkmaterialen. Een sleutelkluis zorgt voor een stukje gemak. Zo hoef je sleutels niet onnodig vaak te kopiëren en is het ook geen punt als iemand de sleutel is vergeten mee te brengen!