De beste manier om je badkamer tegels schoon te maken

  • Home
  • DIY
  • De beste manier om je badkamer tegels schoon te maken
badkamertegels schoonmaken

Niemand vindt het schoonmaken van zijn badkamertegels echt leuk, maar het is een noodzakelijk kwaad. Er zijn echter manieren om het proces wat minder pijnlijk te maken. In deze blogpost geven we je enkele tips om je badkamertegels snel en efficiënt schoon te maken. Lees dus verder om meer te weten te komen!

De beste manier om badkamertegels schoon te maken

Bij het schoonmaken van badkamertegels moet je op een paar dingen letten om beschadiging of strepen te voorkomen. Gebruik ten eerste altijd een zacht schoonmaakmiddel. Harde chemicaliën kunnen de beschermlaag van tegels verwijderen, waardoor ze vatbaarder worden voor krassen en vlekken. Gebruik ten tweede een zachte doek of spons om te schrobben. Schurende materialen kunnen krassen maken op het oppervlak van tegels, dus je kunt het beste iets zachts gebruiken. Ten slotte moet je de tegels na het schoonmaken goed afspoelen. Anders kunnen zeepresten zich na verloop van tijd ophopen en de afwerking van je tegels dof maken. Met deze eenvoudige tips kun je je badkamertegels jarenlang schoon en streeploos houden.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om moeilijke vlekken uit badkamertegels te verwijderen zonder agressieve chemicaliën te gebruiken die het oppervlak van de tegel of je huid kunnen beschadigen. Probeer eerst een schone doek te weken in warm water en leg deze dan een paar minuten over de vlek. Dit kan helpen om de vlek los te maken en gemakkelijker weg te vegen. Als de vlek nog steeds hardnekkig is, kun je proberen hem te schrobben met een borstel met zachte haren of een niet-schurend reinigingsdoekje. Je kunt ook een pasta maken van zuiveringszout en water en die met een doek op de vlek aanbrengen. Laat het een paar minuten zitten en schrob het er dan af met een borstel. Ten slotte kun je proberen witte azijn of citroensap op de vlek te gebruiken.

Dit zijn beide natuurlijke zure stoffen die kunnen helpen om hardnekkige vlekken af te breken. Zorg er wel voor dat je de plek daarna goed afspoelt om beschadiging van het tegeloppervlak te voorkomen.

Voorkom schimmel en meeldauw

Schimmel en meeldauw gedijen goed in een vochtige omgeving, waardoor de badkamer een ideale broedplaats is voor deze vervelende schimmels. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om te voorkomen dat schimmel en meeldauw tussen de schoonmaakbeurten door de kop opsteken. Zorg er ten eerste voor dat je badkamer goed geventileerd is, zodat overtollig vocht kan ontsnappen. Ten tweede: veeg oppervlakken na gebruik af om eventueel aanwezig vocht te verwijderen. Ten slotte kun je overwegen een schimmelbestendig douchegordijn of douchevoering te gebruiken om een extra barrière tegen deze organismen te vormen. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je je badkamer schoon en schimmelvrij houden.

Nog meer tips & trucs voor badkamertegels schoonmaken

Het belangrijkste bij het schoonmaken van badkamertegels is dat je van boven naar beneden werkt. Dit voorkomt strepen en zorgt ervoor dat al het vuil wordt verwijderd. Een andere tip is om een reiniger met een sponskop te gebruiken, zodat je in alle hoekjes en gaatjes kunt komen. Spoel tot slot de tegels na het schoonmaken goed af om te voorkomen dat er resten achterblijven. Met deze eenvoudige tips kun je je badkamertegels gemakkelijk sprankelend schoon houden. Dus daar heb je het – de beste manier om je badkamertegels schoon te maken. Of je nu een product uit de winkel gebruikt of je eigen schoonmaakmiddel maakt, met deze tips zouden je tegels er in een mum van tijd weer zo goed als nieuw uit moeten zien. Heb je nog vragen? Laat een reactie achter en we helpen je graag verder.

Lees ook: