Badkamer stijl gids, ontdek de mogelijkheden.

badkamer stijl

De badkamer en de stijl er van. Onze dag begint en eindigt vaak hier. Wil je iets veranderen in je badkamer, hem opnieuw inrichten of helemaal renoveren? Hoewel de badkamer in de meeste gevallen de kleinste ruimte binnen je eigen vier muren is, kan in elke badkamer een individuele feel-good sfeer gecreëerd worden met de juiste inrichting. In deze stijlgids vertellen we je waar je op moet letten bij het inrichten en ontwerpen van je badkamer. Laat je inspireren door onze badkamer ideeën!

Verschillende badkamer stijlen

Er zijn verschillende stijlen voor je badkamer: modern, minimalistisch, chique of mediterraan. Beslis voordat je aan de slag gaat welke badkamerstijl precies bij je ideeën en behoeften past. 

  • De moderne badkamerstijl gebruikt vooral eenvoudige en verwisselbare badkamermeubels. De muren worden meestal wit gehouden en soms worden er kleurrijke tegels gebruikt om de boel op te fleuren.
  • In een ongewone toilet worden vaak veel kleuren, patronen en verschillende stijlen gebruikt. Dit is niet per se een stijl, maar kan wel aansluiten op de rest van je interieur.
  • De minimalistische badkamer, daarentegen, wordt gekenmerkt door duidelijke lijnen en eenvoudige kleuren. De inrichting concentreert zich op het essentiële en biedt voldoende opbergruimte, want het is algemeen bekend: less is more. Voor de vloer, het plafond en de muren wordt vaak hetzelfde materiaal gebruikt.
moderne badkamer klein

Opslagruimte is ook stijl

Creëer voldoende opbergruimte om de badkamer opgeruimd te houden. Vooral diepe badkamermeubels, zoals wastafels, bieden bijzonder veel opbergruimte voor handdoeken, haarborstels en andere badkamerbenodigdheden. Op BadkamerXXL vind je bijvoorbeeld hele stijlvolle wastafels met opslagruimte.

Ongebruikte nissen in de muur kunnen ook snel en gemakkelijk omgebouwd worden tot een praktische plank. Vooral in kleine badkamers zijn spiegelkasten ook perfect om cosmetica en andere kleine voorwerpen in op te bergen.

Je zou ook de voorkeur kunnen geven aan hangende badkamermeubels, die de badkamer groter doen lijken en tegelijk het schoonmaken vereenvoudigen.

badkamer opslagruimte organiseren

Badkuip als blikvanger

Creëer een opvallende blikvanger in je badkamer met halfvrijstaande baden. Deze elegante en moderne luxe is genoeg om je badkamer die extra boost te geven. Zelfs als je weinig ruimte hebt. Bij een halfvrijstaand bad wordt het bad aan één of twee zijden tegen de wand geplaatst. 

Mocht je meer ruimte in je badkamer hebben kan je ook kiezen voor een volledig vrijstaand bad. 

Badkamer stijl: kleuren zijn bepalend

Je kunt spelen met verschillende kleuren voor de vloer, de muren en de badkamermeubels. Voldoende daglicht en de grootte van de badkamer spelen een doorslaggevende rol in het gehele plaatje.

  • Blauwe tinten hebben een verkwikkend effect en creëren een avontuurlijke onderwater flair in combinatie met andere tinten blauw.
  • Crème kleuren verfraaien de badkamer en laten deze er huiselijk uitzien.
  • Zand en beige tinten stralen kalmte, ontspanning en harmonie uit en wekken een strand of zomers gevoel op.
  • Donkere of schreeuwerige kleuren moeten in kleine badkamers vermeden worden en alleen gebruikt worden voor accessoires of delen van de badkamer. Uitzonderingen zijn afzonderlijke wanden; zo ziet een enkele wand in donkergroen in combinatie met lichte badkamermeubels en voldoende licht er heel stijlvol uit.
  • Muren in lichtblauw of groen zijn ook populair; deze hebben een natuurlijk effect en stralen een rustgevende sfeer uit.
  • In moderne badkamers zijn grijze tinten met bruine accessoires warm, terwijl grijstinten met een blauwe tint eerder een verkoelend effect hebben. 
  • Een zwart-wit combinatie geeft de badkamer diepte en laat de witte badkamermeubels schitteren. Een traditionele keuze.

Zorg er ook voor dat je badkamer de stijl van jouw huis complimenteert. Helemaal aan het renoveren? Bekijk deze inrichtingsvoorbeelden om inspiratie op te doen die je ook weer kan toepassen in je badkamer.