Alles wat je nodig hebt voor jouw houten zwembad

  • Home
  • Nieuws
  • Alles wat je nodig hebt voor jouw houten zwembad

Met de steeds langere zomerperiode, wil je ook voor de nodige verkoeling zorgen. In eerste instantie denken mensen hierbij vaak aan een zwembad die binnen enkele minuten opgezet is en ook weer afgebroken wordt tijdens de winterperiode. Echter zijn er ook steeds meer huishoudens die er de rest van het jaar ook van willen genieten. Het opruimen van het zwembad kost immers veel tijd. Met een houten zwembad kun je het gehele jaar door baantjes trekken of met de kinderen erin. Om het zwembadwater van goede kwaliteit te laten blijven, dien je wel de juiste benodigdheden aan te schaffen. Maar wat is er dan allemaal nodig? Lees snel verder.

Een goede pomp en filter

Een houten zwembad is een stevig zwembad, welke het hele jaar door kan blijven staan. De houten constructie is duurzaam en zorgt daarbij voor voldoende stevigheid. Jouw zwembad zal hierdoor ook niet zo snel beschadigen tijdens een hardere wind of regenbui. Daarbij hoef je het water niet voortdurend te verversen. In plaats daarvan dien je een goede pomp en filter te installeren, welke het water voor jou bezighoudt. Het enige onderhoud dat jij dan nog hebt, is het toevoegen van de chloortabletten, zodat de waardes van het water goed blijven. Je voorkomt hiermee dat bacteriën de overhand krijgen en je ziek wordt door het verslechterde water in jouw zwembad.

Een zwembadrobot voor een goede schoonmaak

Daarnaast is het belangrijk dat je bij een zwembad dat het hele jaar staat ook voorkomt dat er veel vuil in het water blijft. Vooral in een tuin met veel struiken en bomen kunnen bladeren in het water terecht komen. Je kunt hiervoor een goede zwembadrobot aanschaffen. Deze robot gaat eens in de zoveel tijd over de bodem van het zwembad, zodat het meeste vuil weggehaald is. In combinatie met de chloortabletten en de filter zorg je ervoor dat jouw zwembad goed schoon blijft en je hooguit een aantal vuiltjes er nog uit hoeft te halen. Terwijl de robot het werk doet, kun jij je richten op de rest van het huishouden.

Geniet van een goed onderhouden zwembad

Door alle benodigdheden aan te schaffen voor jouw zwembad en hier een goede zwembadrobot mee te combineren zorg jij ervoor dat je jouw water goed kunt onderhouden. Je kunt het zwembad het gehele jaar laten staan, zonder dat je veel tijd kwijt bent aan het onderhoud. Daarbij kun je het water altijd goed onderhouden, waardoor je voorkomt dat bacteriën en virussen zich zullen verspreiden. Jij hoeft jouw water alleen nog maar te verwarmen, zodat je ook in de wintermaanden geniet van het water en geen kou lijdt tijdens het zwemmen. Jouw zwembad kan alleen nog maar plezier opleveren met de juiste benodigdheden en onderhoudswerkzaamheden.

Lees ook: Zwembad overkapping maken