Tips voor het maken van een 3D-badkamer ontwerp

Bij de meeste badkamerwinkels heb je online de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met het maken van een 3D-ontwerp van je badkamer. Deze tools zijn ideaal om een beter beeld te krijgen van de opties en wat bij je past. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid begint aan het ontwerp hebben we een aantal tips voor het maken van een 3D-ontwerp voor je.

Tip 1: wees nauwkeurig

Als je een goed beeld wil hebben van hoe je nieuwe badkamer eruit moet komen te zien, raden we je aan om nauwkeurig te zijn in het maken van je ontwerp. Daarmee bedoelen we niet per se met de inrichting van de badkamer, maar vooral met de afmetingen van de badkamer. Vaak moet je bij de eerste stap de afmetingen van de badkamer en de plek van de deuren en ramen invoeren. Zorg ervoor dat deze kloppen, ze hebben namelijk een grote invloed op de inrichting van de ruimte. Het zou zonde zijn wanneer je denkt de perfecte indeling gevonden te hebben, maar je het raam vergeten bent. Of dat de badkamer toch wat kleiner was dan je dacht.

Tip 2: probeer dingen uit

Het kan best zijn dat je al een goed beeld hebt van de inrichting van je nieuwe badkamer. We snappen het dan ook heel goed dat je hier graag een ontwerp van wil maken. Maar bind je zelf hier niet te veel op vast. Soms kan het verschuiven van een bepaald element of net een andere tegel toch wat beter passen. Probeer daarom zowel verschillende indelingen als kleuren en stijlen uit. Zo kom je soms tot hele verrassende inzichten.

Tip 3: zorg voor voldoende ruimte

We kunnen soms geneigd zijn om te veel te willen in een kleine ruimte. Voor veel mensen staat bijvoorbeeld veel opbergruimte en een ligbad hoog op het wensenlijstje. Probeer toch bij het ontwerpen van je badkamer ervoor te zorgen dat je de ruimte niet te vol propt. Als de badkamer te krap is, is deze niet fijn in gebruik. Als er iets is wat je niet wilt, is dat je je gaat storen aan je nieuwe badkamer.

Tip 4: neem het ontwerp mee naar de winkel

Ben je helemaal klaar met het ontwerp? Of kom je er niet helemaal uit? In beide gevallen kun je het ontwerp altijd meenemen naar de winkel. In een badkamerwinkel werken ervaren adviseurs. Zij kunnen je dus heel goed helpen bij het ontwerpen, inrichten en samenstellen van je nieuwe badkamer. Daarnaast hebben zij vaak nog veel meer handige tips & tricks waardoor je de perfecte badkamer kunt samenstellen. Raak dus niet in de stress als het niet lukt, maar neem contact op met de winkel.

Bezoek een badkamerwinkel in de buurt

Je kunt altijd een bezoek brengen aan een badkamerwinkel in de buurt en je daar laten voorzien van advies. Ook kun je daar natuurlijk in alle rust rondkijken en inspiratie opdoen. Wie weet vind je wel een andere tegel die je toch mooier vindt dan degene in het ontwerp. Wanneer je graag hulp en advies wil ontvangen over je ontwerp adviseren we om een afspraak te maken. Anders kun je de kans lopen dat de adviseurs net in gesprek zijn met een andere klant en je dus niet direct kunnen helpen.

Picture of Mila
Mila

Mila is een creatieve woordkunstenaar met een passie voor het delen van haar kennis en inzichten over wonen. Als schrijfster voor woonvoordelig.nl brengt ze haar unieke perspectief op een frisse en boeiende manier over. Haar schrijfstijl is levendig en informatief, waardoor lezers worden uitgenodigd om nieuwe ideeën op te doen en hun huis te transformeren. Met een scherp oog voor trends en een liefde voor betaalbaarheid, biedt Mila waardevolle tips en adviezen voor het creëren van een stijlvolle en comfortabele woonomgeving zonder de bank te breken. Haar artikelen zijn een bron van inspiratie voor iedereen die op zoek is naar praktische en budgetvriendelijke oplossingen voor hun huis.