5 x makkelijke tekeningen

5 x makkelijke tekeningen

Tekeningen

Tekenen is een plezierige activiteit die mensen van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus aanspreekt. Het mooie is dat iedereen kan tekenen en vandaag nog kan beginnen. In dit artikel delen we verschillende ideeën voor eenvoudige tekeningen en bieden we tips om je creativiteit te stimuleren.

Beginnen met Tekenen

Tekenen kan niet alleen creativiteit ontplooien, maar ook ontspanning bieden. Het therapeutische effect van het maken van simpele vormen en afbeeldingen kan stress verminderen. Bovendien word je met regelmatige oefening steeds beter, waardoor je jezelf kunt specialiseren in specifieke onderwerpen. Hier zijn enkele stappen om te beginnen:

 • Verzamel tekenspullen: Zorg voor potloden in verschillende hardheden, papier, een gum, en kleurpotloden of andere kleurmaterialen.
 • Kies een onderwerp: Begin met iets eenvoudigs, zoals een bloem, dier, of geometrische vormen. Hier volgen enkele voorbeelden.
 • Beheers basistechnieken: Oefen rechte lijnen, cirkels en vierkanten om je hand vertrouwd te maken met tekenbewegingen. Herinner je hoe je vroeger in scheerschuim schreef om motorische vaardigheden te ontwikkelen.

Stappenplan voor Tekenen

Bij het tekenen kun je een standaardproces volgen. Hier zijn de basisstappen:

 1. Kies een onderwerp en schets de basisvormen.
 2. Voeg details toe: Denk aan ogen, texturen, of lijndiktes.
 3. Verfijn de lijnen: Voeg eventueel schaduwen toe voor meer diepte.
 4. Kleur in: Gebruik kleurpotloden, stiften, waterverf, wasco, krijt, enzovoort.
 5. Rond af: Voeg de laatste details toe en voltooi je tekening.

Inspiratie Opdoen

Inspiratie kan overal vandaan komen, zoals de natuur met bloemen, planten, dieren en landschappen. Ook oude fotoalbums kunnen je ideeën geven door kledingstijlen of bijzondere momenten vast te leggen. Je kunt ook online voorbeelden vinden, inclusief enkele die we later in dit artikel presenteren.

Eenvoudige Tekeningen

Hier zijn enkele voorbeelden van eenvoudige tekeningen die je kunt proberen:

 • Strepen en Contouren: Gebruik strepen en dikkere lijnen voor een professioneel ogend effect. Houd rekening met verhoudingen voor een evenwichtige tekening.
 • Symbolische Voorwerpen: Teken herkenbare objecten zoals Allstar Converse-schoenen met lijnen om vorm te geven. Denk aan details zoals kreukels in stof.
 • Leuke Elementen: Voeg eenvoudige tekeningen toe zoals een lamp, vis, boot of bergen voor een speels effect.
 • Impressionistische Stijl: Probeer met losse lijnen en vervagingen een Coca-Cola-blikje te tekenen. Dit geeft een organisch en natuurlijk effect.
 • Sfeervolle Landschappen: Combineer vormen en kleuren om heuvels en een zonsondergang te creëren. Experimenteer met golvende lijnen voor een schilderachtige uitstraling.
 • Schattige Bloemen: Teken bloemen met een onschuldig uiterlijk, speel met overlappende vormen en kleine details voor een uniek karakter.
 • Minimalistische Kunst: Met slechts een paar lijnen kun je een prachtig kunstwerk creëren. Oefen voor vloeiende lijnen voor een elegant resultaat.

Overwin Uitdagingen

Nu je weet wat je wilt tekenen, is het belangrijk om uitdagingen aan te pakken. Wees je bewust van fouten en gebruik ze als leermomenten. Bij creatieve blokkades kan een pauze of het uitproberen van nieuwe technieken je inspireren. Nadat je uitdagingen hebt overwonnen, deel je kunstwerk met anderen voor extra plezier. Veel succes en geniet van het proces!