4 vliegveld hacks voor elke reiziger!

vliegveld hacks vliegtuig

We mogen weer (deels) reizen. Deze 4 vliegveld hacks gaan jou helpen voor, tijdens en na je vlucht. Het kan zijn dat je bent vergeten hoe het hele proces ook al weer in elkaar zat. De trip naar het vliegveld, soms midden in de nacht, lang wachten bij het inchecken en enorme vertragingen. Gelukkig zijn er een aantal tips en tricks die je kan toepassen als je op reis gaat met het vliegtuig, in binnen- of buitenland.

Handbagage meenemen is niet genoeg

Je koffer heeft niet genoeg ruimte voor je kleren of je kunt er je shopping haul niet in kwijt? Probeer je kleren op te rollen. Het klinkt vreemd, maar het bespaart ruimte en, afhankelijk van het kledingstuk en hoe voorzichtig je het oprolt, kan je kleding zelfs mooi kreukvrij blijven. Je kan letterlijk elk kledingstuk oprollen, zelfs onderbroeken. Probeer het eens en zie hoe veel ruimte je kan besparen.

kleding oprollen koffer

Luchthaven prijzen zijn niet voor het kleine budget

Een broodje of een fles water kopen op het vliegveld is een duur grapje. Als je een waterfles/lege petfles meeneemt, kun je die na de veiligheidscontrole bijvullen en jezelf de dure aanschaf besparen. Vooral koel in de zomer: vul de fles van tevoren met wat siroop, munt of citroen. Het water neemt de smaak aan en je zomerdrankje to go is klaar! Zolang je flesje geen vloeistof bevat vóór de veiligheidscontrole ben je veilig, dat is pas een vliegveld hack voor je portemonnee.

Vertraging is minder erg dan je denkt

Eindelijk, je bent door alle controles heen, je kan even rustig ademhalen en controleert naar welke gate je moet. Daar staat de nachtmerrie van elke reiziger: vertraging. Veel reizigers mopperen en wachten de paar uur vertraging af, maar wist je dat je bij vlucht vertraagd vergoeding kan aanvragen? Als je vlucht meer dan 3 uur is vertraagd kan je al een vergoeding krijgen, de voorwaarden zijn wel dat je dient te vertrekken vanuit de Europese Unie en als je vertrekt buiten de Europese Unie moet je met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegen. Ook als je vlucht geannuleerd is kan je een ruime vergoeding ontvangen. Bedrijven zoals Aviclaim zijn elke dag bezig met claims indienen bij luchtvaartmaatschappijen omdat jij als reiziger gewoon recht hebt op deze compensatie. Dus de volgende keer als je vertraging hebt, relax, misschien ben je goedkoper uit dan je dacht.

Print je boarding pass of check-in online

In plaats van op een internetverbinding te vertrouwen, kun je na het boeken van de vlucht een screenshot van je boarding pass maken om tijd te besparen door de rij van de check-in te vermijden. Bewaar voor de zekerheid ook een papieren kopie van je instapkaart voor het geval de batterij van je mobiel leeg raakt. Bovendien kan je tegenwoordig bij heel veel luchtvaartmaatschappijen al online inchecken zodat je helemaal zorgeloos naar het vliegveld kan. Bekijk ook meteen of je jouw favoriete plek in het vliegtuig online kan reserveren. Succes met het uitvoeren van deze vliegveld hacks!