4 van de mooiste soorten trappen

Trappen

De trap is een belangrijk deel van je huis, je gebruikt de trap in je huis elke dag. Dat betekent ook dat je de trap in je huis elke dag ziet. Het is belangrijk om jezelf te omringen met mooie dingen, hier word je veel gelukkiger van dan de hele tijd kijken naar lelijke dingen. Dit is waarom we planten en andere decoratieve objecten in ons huis neerzetten. Maar er is een makkelijkere manier om jezelf blij te maken, de basis van je huis mooi maken. Om te beginnen met de trap, hier zijn 4 voorbeelden van mooie soorten trappen.

360 graden wentelende spiltrap

We hebben er allemaal wel een beeld bij, een mooie wenteltrap. Vaak denk je aan een eindeloos draaiende trap in een torentje in een oud gebouw of zelfs een kasteel. Deze soort trap is erg slim design, doordat het niet veel ruimte inneemt en toch hoog kan reiken. Tegelijkertijd kan het ook een erg mooie trap worden. Met mooi steen of mooi hout voor de treden gepaard met ijzer of hout voor de leuning kan het een klassieke uitstraling geven en met creatievere materialen kan het een modern huis tot een hoger niveau tillen.

Bordestrap

Om in de klassieke stijlen te blijven is ook een bordestrap een van de mooiere soorten trappen. Een bordestrap is een trap waar tussen de treden door een plateau zit waarna de trap vaak een kwartslag draait. Met de klassieke materialen kan dit een erg traditionele sfeer geven. Het is ook mogelijk om meerdere plateaus toe te voegen aan de trap en dus ook meerdere kwartslagen te draaien met de trap. Zo kan de trap echt iets speciaals worden.

Losstaande steektrap

Als je echt van je trap een ‘statement piece’ wil maken laat je de trap losstaan van de muren. Bij bordestrappen is het vaak deels of volledig het geval, maar met steektrappen wordt het een stuk minder gedaan. Een steektrap is een trap die zonder wentelingen omhoog gaat. Een losstaande steektrap kan een statig gevoel geven en zeker een ‘statement piece’ worden. Het past in ieder soort interieur en kan naar eigen smaak aangepast worden.

Splitsende bordestrap

Als we het over ‘statement pieces’ hebben kunnen we de splitsende bordestrap niet vergeten. Dit is de trap die je in alle paleizen van ‘royalty’ en villa’s van drugsdealers in films ziet. De stenen trap die halverwege een plateau heeft en zowel links als rechts verder omhoog gaat. De stenen variant is absoluut een geweldige optie, maar deze past natuurlijk niet in elk interieur. Met moderne materialen kan veel geëxperimenteerd worden. De woning moet voor een splitsende bordestrap uiteraard ook vrij groot zijn.