3 redenen waarom jij een baby plant in huis moet hebben

  • Home
  • Interieur
  • 3 redenen waarom jij een baby plant in huis moet hebben

Planten zijn niet meer weg te denken in diverse woonstijlen. Echter, kan het wel lastig zijn om de juiste kamerplant te kiezen. Je wilt natuurlijk wel enigszins origineel zijn en daarnaast moet het ook passen bij het interieur. Tegenwoordig heb je ook de keuze uit verschillende baby planten. Deze soort plant is steeds meer opkomend in woningen. Doordat er zoveel keus is, kan je een plant kiezen die perfect past bij jouw interieur. Nog niet overtuigd? Ik vertel je hieronder graag drie redenen over waarom jij een baby plant in huis moet hebben!

Vul lege plekjes op met baby planten

Als je weleens verhuist bent, ken je vast het gevoel dat je alles graag wilt vernieuwen in huis. Het kan ook zo zijn dat je nu al een tijdje hetzelfde interieur hebt en toe bent aan iets nieuws. In beide gevallen kan een baby plant daar dé oplossing voor zijn. Hierdoor kan je saaie en lege plekjes gemakkelijk opvullen met prachtige plantjes. Een woning bevat namelijk genoeg kale plekken waarvan je niet weet wat je ermee moet. Het is zonde om er niets mee te doen, want het kan juist een leuk project zijn om deze op te vullen met kleine kamerplanten. Wees origineel en tover de kale plek om in iets gezelligs en knus.

Vrolijk groen

Er is genoeg keuze in babyplanten. Zo verschillen de planten van kleur. Er zijn plantjes die een wat fellere kleur groen hebben en andere planten hebben weer een wat donkere kleur groen. Daarnaast heb je zelfs baby planten waarvan hun bladeren een gemende kleur hebben, zoals roze. Het voordeel van een baby plant is dat je hem zelf kunt laten uitbloeien tot een prachtige kamerplant. De uiteindelijke grootte hangt natuurlijk af van het soort plant die je hebt uitgekozen. Zo kan een baby plant tot wel 60 centimeter hoog worden door de juiste verzorging. Het is maar net wat jij graag wilt en hoe jij je interieur wilt aanvullen!

Eenvoudig te onderhouden

Een groot voordeel van kleine planten zijn dat ze gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze hebben misschien net iets meer aandacht nodig dan een volwassen plant. Dit komt, omdat ze natuurlijk nog helemaal moeten uitgroeien. Het soort voeding en de standplaats hangen af van het soort plant die je koopt. Een voorbeeld is de pilea. Deze plant wordt ook wel de pannenkoekenplant genoemd. Bij deze plant is het belangrijk dat de standplaats is op een plek waar er helder en indirect licht komt. Vervolgens komt de plant het best tot zijn recht wanneer je hem ongeveer twee keer per week draait. Op die manier groeit de plant uit tot een volwaardige kamerplant.