3 manieren om je thuiskantoor om te toveren tot fijne plek!

  • Home
  • Interieur
  • 3 manieren om je thuiskantoor om te toveren tot fijne plek!

Werk je vanuit huis? Dan is de kans groot dat je een extra kamer of kleine ruimte, zoals een loze hoek in de woonkamer, hebt geclaimd als thuiskantoor. Maar dat je die plek hebt gekozen als kantoor wil nog niet zeggen dat het ook een prettige werkplek is. Als het gaat om het vormen van een functionele en comfortabele ruimte, kan het zijn dat jouw thuiskantoor daar nog niet helemaal aan voldoet. Een goede stoel, een bureau op de juiste hoogte én stijlvolle gepersonaliseerde kantoorartikelen zijn essentieel voor het comfort, maar ook voor de productiviteit. Daarnaast is werken in een inspiratieloze ruimte heel ontmoedigend en demotiverend. De hoogste tijd dus om je thuiskantoor om te toveren tot een fijne (werk)plek!

Een thuiskantoor met functionaliteit

Het is ook belangrijk om te investeren in een aantal eenvoudige oplossingen voor het organiseren van je thuiskantoor. Denk hierbij aan handige systemen voor je bureaubenodigdheden en stevige planken of rekken. Zorg er ook voor dat alles een vaste plek krijgt en dat het binnen handbereik is.

Voor een goede en efficiënte functionaliteit heeft een kantoor, naast goed en comfortabel meubilair, een complete set kantoorartikelen nodig, in het ideale geval bedrukt met het logo van het bedrijf. Goed georganiseerd zijn en het juiste materiaal gebruiken geeft je de mogelijkheid om creatief en geïnspireerd te werken: snelle en spontane aantekeningen te maken tijdens het bellen, snelle afspraken, belangrijke zaken en je creatieve ideeën opschrijven, professionele of persoonlijke reminder te noteren.

De indeling van je thuiskantoor

Begin met het opruimen van de ruimte. Een rommelig kantoor aan huis kan je snel een overweldigd gevoel geven. Daarom is het dus belangrijk om te beginnen met het opruimen van onnodige spullen of prullaria die alleen maar ruimte innemen. Daarna ga je nadenken over het meubilair. Het is duidelijk dat het type en de kwaliteit van je kantoormeubilair van grote invloed zijn op hoe prettig je werkruimte aanvoelt. Zorg er dus voor dat je stukken kiest die comfortabel én goed ontworpen zijn en zet ze op een manier neer zodat het fijn voelt voor jou. Houd hierbij rekening met bepaalde hinderingen, zoals lichtinval op je computerscherm.

De sfeer in je thuiskantoor

Een goede sfeer is belangrijk voor je gemoedstoestand en heeft indirect dus veel invloed op je werkhouding en productiviteit. Als jij je ergens prettig voelt, kan het een stuk fijner zijn om te gaan werken. Een saaie steriele ruimte lijkt misschien goed voor de productiviteit, omdat je geen afleiding om je heen hebt, maar niets is minder waar. Want een inspirerende omgeving is juist heel bevorderlijk voor je productiviteit.

Onderschat dus niet het belang van een paar leuke accenten. Het is altijd een goed idee om wat planten toe te voegen, om de ruimte iets meer leven te geven. En om dingen als kunstwerken of een leuke bureaulegger toe te voegen. Zo maak je jouw thuiskantoor visueel interessant en een stuk persoonlijker.

Met deze drie eenvoudige tips ben je goed op weg naar een fijne thuiswerkplek!

Veel succes!